VIDEO Imelise lõpuspurdi teinud Hapoel võitis, Venel kallal tervisemure

Siim-Sander Vene.
Siim-Sander Vene. Foto: Tairo Lutter

Eesti korvpallikoondise kapteni Siim-Sander Vene koduklubi Jeruusalemma Hapoel teenis Meistrite liiga vahegrupis magusa võidu, koduväljakul alistati Strasbourg 81:80. Venet vaevab paraku trauma.

Ta mängis sõrmevigastusele vaatamata 8 minutit ja viskas 2 punkti. «Näpuluuga on pahasti. Nädala lõpus teeme uued pildid, siis saab olukorra selgemaks,» ütles Vene Postimehele.

Hapoel alustas kohtumist hästi ning esimestel minutitel hoiti initsiatiivi. Poolajapausile mindi siiski ainult punktilises, 38:37 eduseisus.

Teisel poolajal panid külalised hoopis teise käigu sisse ning haarasid juhtohjad. Seni I-alagrupis ainult võite kogunud Prantsusmaa meeskond kasvatas eduseisu 15 punktile.

Kuus minutit enne lõppu oli Hapoel taga 59:73 ja mingit lootust ei paistnud. Viimasel 5 minutil kukkusid aga visked korvi ning mäng lõpetati 22:7 spurdiga.

Seejuures polnud kaugel võimalus, et imeline spurt läheb tühja, kuna neli sekundit enne lõpusireeni tabas ekskalevlane Marcus Keene kolmese ja viis Strasbourgi ette 80:79. 0,6 sekundit enne lõppu viskas aga Levi Randolph Hapoeli võidukorvi.

Hapoelile tõi Zach Hankins 28 ja Randolph 14, Strasbourgile Keene 20 (lisaks 12 korvisöötu) ja lätlane Rodions Kurucs 19 punkti.

Hapoel kerkis nüüd omakorda I-alagrupi liidriks. Nii neil kui ka Strasbourgil on saldoks kaks võitu ja kaotus. Dijon jätkab ühe võidu ja kaotusega kolmandal real, võiduarvet pole avanud Holoni Hapoel.

Standings provided by Sofascore
Tagasi üles