15-aastane Eesti tüdruk murdis end lumelauakrossis järgmisele tasemele

Postimees Sport
Copy
Mai Brit Teder.
Mai Brit Teder. Foto: Magnar Freimuth

​Läinud nädalavahetusel Tšehhis toimus kolm lumelauakrossi FIS etappi. Eesti sportlastest oli stardis meie ainus naiste lumelauakrossi sõitja 15-aastane Mai Brit Teder, kes sellest aastast püüdleb maailma tipu poole koos endise kahevõistleja ning lumelauakrossi sõitja Magnar Freimuthiga. Võistlustelt sai Mai Brit kirja kaks väga korraliku tulemust saavutades tihedas konkurentsis 14 ja 17.koha, millega täitis ka vajaliku tasemekriteeriumi pääsemaks Euroopa Karikasarja.

«Oktoobrikuus juuniori ikka jõudnud Mai Britiga oleme lumeleuakrossiga süvendatult tegelenud eelmise aasta kevadest. 15 aasta vanuselt on alles võimalik FIS-i võistlustest osa võtta, seega astusime rongile selle väljudes. Sellel hooajal oleme osalenud seitsmel FIS etapil võisteldes koguaeg endast vanemate ja kogenumatega.

Väljakutsest hoolimata on Mai Briti areng olnud väga kiire ja esimeste võistluste viimased kohad on asendumas tasapisi kohtadega 16 piirimail. Tema tugevuseks on kõrge rutiinitaluvus ja tahe korralikult tööd teha eesmärgiga jõuda maailma tippu. Oma noorest east hoolimata on tal väga hästi arenenud analüüsivõime ja on võimeline kiirelt õppima ning oludega kohaneda,» kommenteeris treener Magnar Freimuth

Käimasoleval hooajal on sportlasel kavas veel veel seitse starti, nende hulgas 30. märtsil toimuvad juunioride maailmameistrivõistlused. Järgmisel hooajal ootab ees 14-18 starti, kus põhirõhk FIS Junior sarjal ja kindlasti ka Euroopa Karikasarjal. Kaugemale tuleviku vaadates on ülejärgmiseks hooajaks plaanis jõuda MK-sarja ja suur unistus on kvalifitseeruda 2026. aasta taliolümpiale.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles