Laskesuusa MMil toimus kriisikoosolek: tingimused sarnanesid lastevõistlusele

Karl-Joosep Küngas
Copy
Laskesuusatamise MM toimub sel aastal Oberhofis.
Laskesuusatamise MM toimub sel aastal Oberhofis. Foto: IMAGO/Dwi Anoraganingrum/Scanpix

Täna antakse avapauk laskesuusatamise MMile Oberhofis, ent enne suurvõistlust on Rahvusvahelisel laskesuusaliidul (IBU) olnud palju tegemist korraldajatega. Sportlastele avanes treeningpäevadel vaade, mis ei sarnanenud kuidagi tiitlivõistlusega.

Laskesuusatamise suurvõistlused on tihtipeale talispordi üheks tipphetkeks ning korraldajad panustavad meeletult palju, et sportlastele tekitada parimad olud, mis antud hetkel võimalikud. See tähendab, et suusarajad on ideaalselt ettevalmistatud ning lasketiirus saavad võistlejad probleemideta kohanemisega tegeleda.

Üllataval kombel avanes Oberhofis hoopis teine vaatepilt. Tippsportlasi ootas väga lahtise lumega suusarada ning konarlikud tingimused lasketiirus. See kõik meenutas pigem mõnda lastevõistlust, mille ettevalmistusega liiga palju vaeva ei nähta. Just säärase võrdluse tegi MK-sarja valitseja Johannes Thingnes Bö.

«See meenutab võistlemist, kui olime veel noored. Toona ei valmistatud liiga palju suusaradu ette ning laskemattidel olid augud, kuhu küünarnukid õigesse kohta sisse sai paigutatud,» lausus Bö.

IBU võttis asja väga tõsiselt ette ning noomis korraldajaid. Kriisikoosolekul pandi MMi korraldustiimile ette nõudmised, mis mõne päevaga õnneks teostatud said. «Ettevalmistused polnud just kõige eeskujulikumalt teostatud ning ei vastanud meie soovitule. Meil oli korraldajatega kriisikoosolek, kus arutasime seda teemat. Nüüd on nad meie nõudmisi kuulda võtnud ning teinud suurepärast tööd. Täna on juba olud laitmatud,» kinnitas IBU esindaja Hans Petter Olsen Norra rahvusringhäälingule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles