Glebova duellist Liinamäega: võistlesin ainult iseendaga

, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova üleolek oli mäekõrgune.
Jelena Glebova üleolek oli mäekõrgune. Foto: Peeter Langovits

Jelena Glebova näitas kodustel katsevõistlustel klassi ning kindlustas pääsu kahe nädala pärast Prantsusmaal peetavatele maailmameistrivõistlustele.



Hooaja eel paika pandud Eesti Uisuliidu reglemendi kohaselt teenis Eesti meister koha Euroopa meistrivõistlustel ning seal esikümnesse jõudmise korral automaatselt ka MMil, kuid kuna Glebova sai EMil 11. koha, korraldati katsevõistlus, kohtunikud kutsuti kohale Peterburist.

Glebova pani paremuse maksma juba lühikavas, kui kogus 56,12 punkti ja edestas oma peamist rivaali Gerli Liinamäed ligi kaheksa punktiga – varsti 17-aastaseks saav Liinamäe sai 48,42 punkti.

Vabakavas tuli esimesena jääle Glebova, kes hoolimata kahest kukkumisest tegi särava etteaste ja teenis 102,77 punkti ning kogus kahe kava kokkuvõttes isiklikku rekordit tähistavad 158,89 punkti. Liinamäe sai vabakava eest 92,69 punkti, mis andis talle lõppsumma 141,11.

«Olen rahul, et vabakavas olin hästi julge ja tegin hüpetel kõik pöörded täis. Võitlesin täiesti lõpuni, teadsin, et mul pole midagi kaotada ja ma ei tahtnud kaheseid teha, tegin kõik kolmesed hüpped, mis olid planeeritud,» rõõmustas 22-aastane Glebova. «Tegin kaks suurt viga, aga tänu sellele, et kava keskmine osa oli täiesti puhas, tuli ka rekord. Enamik elementidest oli väga puhtad ja hästi sooritatud.»

Glebova tunnistas, et oli enne võistlust äärmiselt enesekindel. «Võistlesin ainult iseendaga. Ettevalmistus pärast EMi oli täiesti suurepärane, trennis olin väga tugev. Tundsin end väga hästi ja mul polnud ka midagi kaotada, püüdsin lihtsalt oma parima teha,» sõnas Glebova, kelle sõnul oli katsevõistlus väga sobival ajal. «Kui ma poleks siia tulnud, oleksin pidanud nagunii kuskil võistlema, sest kaks kuud ilma võistluseta on väga pikk periood.»

Nüüd sõidavad Glebova ja tema treener Igor Krokavec tagasi USAsse, et seal veel viimane lihv anda. MM algab Nice’is 26. märtsil, Glebova alustab võistlemist juba 27. märtsil naiste üksiksõidu kvalifikatsioonis.

Millised eesmärgid on Gleboval MMiks seatud? «Tahan teha kaks võimalikult puhast kava, siis vaatame, millised punktid ja milline koht on,» avaldas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles