Soome ajakirjanik: autoralli MM-sari on täielik naljanumber (1)

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kalle Rovanperäl pole Soome ajakirjaniku Joonas Kuisma sõnul rallimaailmas üldse vastaseid ning seetõttu pole teda ka võimalik parimaks sportlaseks valida.
Kalle Rovanperäl pole Soome ajakirjaniku Joonas Kuisma sõnul rallimaailmas üldse vastaseid ning seetõttu pole teda ka võimalik parimaks sportlaseks valida. Foto: IMAGO/Nikos Katikis/Scanpix

Soome meedias kütab endiselt kirgi teema, et mullu autoralli noorimaks maailmameistriks kroonitud Kalle Rovanperä jäi sealse parima sportlase valmistel alles viiendale kohale. Nüüd avaldas enda seisukoha ajakirjanik Joonas Kuisma, kes peab autoralli MM-sarja naljanumbriks.

Jaanuaris toimunud Soome spordigalal hääletati Rovanperä paremuselt viiendaks sportlaseks. Teda edestasid murdmaasuusatamise olümpiavõitja Iivo Niskanen, teivashüppe Euroopa meister Wilma Murto, keskmaajooksja Topi Raitanen ja korvpallur Lauri Markkanen.

Seejuures edestas rallisõitja murdmaasuusatamises kaks olümpiamedalit võitnud Kerttu Niskaneni, kolmikhüppes EM-hõbeda võitnud Kristiina Mäkelält ja NHLi võidukarika võitnud hokimeest Mikko Rantaneni.

Kui paljude autosportlaste sõnul tehti Rovanperäle selgelt ülekohut, siis Ilta-Sanomati ajakirjaniku Kuisma arvates kindlasti mitte. Ta ei heida küll rallimehele endale midagi ette ning peab teda suureks talendiks, kuid Kuisma hinnangul pole Rovanperäl vaja MM-tiitli võitmiseks üldse pingutadagi.

«Põhjus on hoopis autoralli MM-sarjas endas. See on täielik nali. Kalle Rovanperä on suur talent, kes suudab näidata suurepärast autovalitsemist keerukates oludes. Ta on stabiilne ja kiire nii Monte Carlo mägiteedel, Rootsi lumel, Soome kruusal kui ka Keenia savannides. Kahjuks pole tal üldse konkurente,» lausus Kuisma.

Soome ajakirjanik tõi välja, et autoralli MM-sarjas on võimalik triumfeerida ka näiteks 48- ja 39-aastastel sportlastel. Nendeks on muidugi prantslastest suurmeistrid Sebastien Loeb ja Sebastien Ogier, kes võidutsesid mullu vastavalt Monte Carlos ja Kataloonias.

«Sel hooajal seisab Rovanperä ja järgmise tiitli ees ainult Hyundaiga kihutav Thierry Neuville ning võib-olla pakuvad konkurentsi ka soomlase tiimikaaslane Elfyn Evans ja Ott Tänak, kes liitus M-Spodiga,» jätkas Kuisma.

Lõpetuseks tõi ta välja, et autoralli MM-sarjas on võimalik kihutada näiteks 58-aastasel Kreeka ärimehel Jourdan Serderidisel ja Prada moemaja võsukesel Lorenzo Bertellil, kes mõlemad kihutavad enda kuludega parimate Rally1-autodega.

«See kogu tsirkus on täielik p*sk,» lisas Soome ajakirjanik lõpetuseks ning tõdes, et kui tal oleks piisavalt palju raha, siis võiks ka tema olla maailma paremuselt 19. Rally1-autoga sõitja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles