Vigastatud sporditähte noaga rünnanud vargad mõisteti pikaks ajaks vangi

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mark Cavendish.
Mark Cavendish. Foto: STEPHANE MAHE

Endine jalgrattasõidu maailmameister ja mitmekordne suurtuuride etapivõitja Mark Cavendish langes 2021. aastal julma röövi ohvriks. Nüüd mõisteti vargad väga pikaks ajaks vangi.

Nimelt langes Cavendish koos oma naise Peta ja kahe lapsega julma röövi ohvriks, kui kaks maskis meest nende koju tungisid. Pere viibis samal ajal kodus. Ründajad lükkasid ratturi pikali, peksid teda ning ähvardasid teda noaga. Seejuures ravis Cavendish parasjagu traumat, mille oli saanud võistluste käigus.

Lõpuks said vargad kätte kaks Richard Mille’i kella väärtusega 700 000 naela (umbes 800 000 eurot) ja lisaks veel tühi seif, kolm telefoni ja Louis Vittoni kohver, kirjutab The Sun.

Politseil õnnestus kurjategijad kinni nabida DNA-näidiste abil, mis leiti ratturi kodust. Rünnakus mõisteti süüdi 31-aastane Romario Henry ja 28-aastane Aly Sesay.

Täna mõisteti mõlemad kurjategijad kohtus süüdi. Henryle määrati karistuseks 15 aastat ja Sesayle 12 aastat vanglakaristust. Kohtu hinnangul oli tegemist väga julma rööviga, mille käigus ähvardati nii Cavendishi kui ka tema perekonda tappa.

Cavendishi abikaasa Peta Todd tõdes, et paar on otsustanud ka enda kodu maha müüa, kuna neil on tekkinud pidev hirm järgmise rünnaku pärast. «Ükski perekond ei peaks elama midagi sellist läbi ning olen õnnelik, et sellised inimesed saadeti pikaks ajaks vanglasse,» lausus Todd pärast kohtuotsust, vahendab BBC.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles