Ehmatuse üle elanud Norra koondis alustas laskesuusatamise MMi võiduga, Eesti nelik jäi teise kümnesse

Christopher Krutto
Copy
Johannes Thingnes Bö.
Johannes Thingnes Bö. Foto: Ronald Wittek/Epa/SCANPIX

Täna algas Saksamaal Oberhofis laskesuusatamise MK-etapp. Esimese distantsina oli kavas segateade, kus võidutses Norra teatenelik. Eesti koondis jäi 15. kohale.

Esimesed kaks vahetust sõitsid naised. Suurfavoriit Norra sai avavahetuse teises tiirus ehmatuse, kui Ingrid Landmark Tandrevold pidi minema ühele trahviringile ning parematele oli tema vahetuse lõpuks kaotust enam kui 50 sekundit.

Seejärel aga võideldi ennast tasa ja targu ettepoole. Korra ajas asja veel pingeliseks ka Norra ankrumees Johannes Thingnes Bö, kes eksis oma esimeses tiirus, kuid lõpuks ületas ta finišijoone esimesena. Teiseks tulnud Itaalia nelik kaotas võitjatele 11,6, kolmandaks tulnud Prantsusmaa koondis 55,9 sekundit.

Eesti avavahetust sõitnud Külm pidi kahe tiiru peale kasutama kolme varupadrunit ning andis teatepulga üle 20. kohal. Teist vahetust sõitnud Tomingas eksis kahe tiiru peale vaid korra ning tõstis eestlased 14. kohale.

Esimesena mehena tuli meie koondisest rajale Kristo Siimer, kes eksis samuti vaid korra ja andis teatepulga üle juba 12. kohal. Ankrumehena sõitnud Rene Zahkna tegi ka ühe eksimuse ning tõi Eesti koondise lõpuks finišisse 15. kohal. Kokku pidid eestlased kasutama kuus varupadrunit, ühtegi trahviringi meie koondis ei teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles