ERAKONNAD VASTAVAD ⟩ Kas Eesti peaks boikoteerima Pariisi olümpiat, kui venelased sinna peale lastakse?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Eesti delegatsioon Pekingi taliolümpial.
Eesti delegatsioon Pekingi taliolümpial. Foto: MANAN VATSYAYANA

ETV eilne «Valimisstuudio» võttis luubi alla riigikokku pürgijate vaated haridusele, teadusele ja kultuurile. Kuigi viimase alla kuulub ka sport, siis seda puudutati saates pelgalt näpuotsaga.

Nimelt esitasid saatejuhid Andres Kuusk ja Liisu Lass erakondade esindajatele lõpuküsimuse, millele sooviti jah/ei vastust. Juhul kui Valgevene ja Venemaa sportlased lubatakse Pariisi olümpiale, siis kas Eesti peaks osalema või mitte?

Jaak Aab (Keskerakond): «Vene ja Valgevene sportlasi ei peaks lubama sinna, aga [Eesti osalemist olümpial] peaksid otsustama sportlased ja [Eesti] Olümpiakomitee.»

Jaak Valge (EKRE): «Ei peaks osalema.»

Kristina Kallas (Eesti 200): «Käsipalliliidu presidendina ütlen, et ei peaks osalema.»

Piret Hartman (SDE): «Olümpiakomitee teeb selle otsuse. Täna käib ka minu eestvedamisel väga tihe koostöö Põhjamaade ja Balti riikidega. Ja ka reedel kogu maailma spordiministritega, et Valgevene ja Venemaa sportlased ei tuleks olümpiale.»

Liina Kersna (Reformierakond): «Ukraina sõjas on surnud mitmeid Ukraina väga tugevaid sportlasi ja loomulikult ei tohiks Venemaa ja Valgevene sportlased olümpial osaleda. Ja kui nad osalevad, siis ma arvan, et Eesti ei peaks osalema.»

Tõnis Lukas (Isamaa): «Venemaa ja Valgevene sportlased ei osale olümpiamängudel. Kuid ei olegi. Loomulikult Eesti siis ei osaleks, kui nemad osaleksid, aga nad ei osale, uskuge mind.»

Tauno Õunapuu (Parempoolsed): «Arvan, et Eesti elanikel oleks päris keeruline olümpiamänge vaadata, kui Venemaa sportlased osaleksid. Minu hinnangul Eesti peaks, jah, boikoteerima sel juhul.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles