MM-medali rõõm asendus kurbusega: vähk viis siitilmast 37-aastase omaaegse tähe

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Elena Fanchini.
Elena Fanchini. Foto: EIBNER/EXPA/Dominik Angerer/Scanpix

Praegu Prantsusmaal Courchevelis MM-medaleid välja jagavaid mäesuusatajaid tabas valus hoop, kui vähk viis 37-aastaselt siitilmast omaaegse MM-hõbeda Elena Fanchini.

Kahekordsel MK-etapi võitjal ning 2005. aasta kiirlaskumise MM-hõbedal avastati kasvaja veidi enne 2018. aasta Pyeongchangi mänge, mistõttu jäi too taliolümpial tal vahele. 

Pärast ravikuuri lõppu üritas itaallanna küll MK-sarja naasta, kuid paraku tulutult. Oma sportlaskarjäärile tõmbas ta joone alla 2020. aastal.

Mullu augustis raporteeris Itaalia meedia aga, et Fanchini vähk on tagasi. Naine asus pahaloomulise kasvajaga taas võitlusesse, kuid sel korral ta sellest enam võitjana ei väljunud.

Nõnda ei suutnud ka mäesuusatajad eile medalitest täit rõõmu tunda. Ülisuurslaalomis MM-hõbeda kaela saanud ameriklanna Mikaela Shiffrin kirjutas pärast võistlust ühismeediasse: 

«See päev on lihtsalt emotsioone täis. Ma tahaksin nii palju jagada, kuid mis mind enim koormab, on Elena Fanchini kaotus. Saadan tema perekonnale oma suurimad kaastundeavaldused.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles