Avalikkuse eest peitu pugenud laskesuusatäht avas viimaks suu: minu karjäär võib läbi olla

Postimees Sport
Copy
Tiril Eckhoff
Tiril Eckhoff Foto: Terje Bendiksby / AP / Scanpix

Kaks aastat tagasi laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel neli kuldmedalit ja kokku kuus medalit võitnud norralanna Tiril Eckhoff pole kindel, kas teda enam üldse kunagi võistlemas näeb.

Pekingi olümpialt täiskomplekti medaleid võitnud Eckhoff võistles viimati möödunud hooaja MK-sarja finaaletapil Holmenkollenis. Kohe pärast MK-etappi nakatus ta koroonaviirusega, mis esialgu ei tundunud eriti tõsise murena – hooaeg oli ju lõppenud –, ent kasvas ajapikku suureks murekohaks.

Norralanna hakkas kohe pärast haiguse möödumist täistuuridel treenima, kuid tema organism polnud selleks ilmselgelt valmis. Oma keha mitte kuulamine päädis unetuse ja depressiooniga.

Kuigi Eckhoff alustas detsembris treeninguid, ei suutnud ta end Norra MM-koondisesse murda. Fännidel polnud aga õrna aimugi, mis seisus Eckhoff on, sest tema tegemisi varjas saladuseloor. 

Nüüd astus Eckhoff viimaks avalikkuse ette. NRK-le antud intervjuus ütles ta, et sel hooajal ta MK-sarja ei naase. Tuleviku kohta ei osanud kahekordne olümpiavõitja ja kümnekordne maailmameister praegu veel midagi kindlat öelda.

«Olen praegu väga ebakindel. Kuna olen oma tervisega nii palju vaeva näinud, olen palju mõelnud, mida teha – kas jaksaksin veel ühe hooaja teha või peaksin joone alla tõmbama. Ühelt poolt on see fantastiline spordiala, mulle meeldib võistelda ja heas vormis olla. Teisalt on see töö, mis saab ükskord läbi. Olen tippsportlasena kogenud peaaegu kõike. Mul peab olema kõvasti motivatsiooni, et jälle maksimaalselt pingutada,» lausus Eckhoff.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles