ROKi presidendilt peapesu saanud Kanter: minu asi pole kellelegi meeldida (11)

Karl Mihkel Eller
Copy
Eesti Olümpiakomitee sportlaskomisjon, mille esimees on Gerd Kanter, teatas eilses avalduses, et ei oota Venemaa ja Valgevene sportlaste naasmist rahvusvahelisele spordiareenile enne Ukraina sõja lõppu.
Eesti Olümpiakomitee sportlaskomisjon, mille esimees on Gerd Kanter, teatas eilses avalduses, et ei oota Venemaa ja Valgevene sportlaste naasmist rahvusvahelisele spordiareenile enne Ukraina sõja lõppu. Foto: Mihkel Maripuu

Olümpiavõitja Gerd Kanter proovis Rahvusvahelise olümpiakomitee (ROK) presidendile Thomas Bachile selgeks teha, et Venemaa sõda Ukrainas pole tavapärane piirivaidlus, vaid vallutussõda ning nende sportlasi ei tohiks olümpiale lubada.

Olümpiavõitja Gerd Kanter on seitsmendat aastat Euroopa olümpiakomiteede (EOC) sportlaskomisjoni esimees ning osaleb seeläbi ka ROKi sportlaskomisjoni töös. Kanteri arvates tegutses ROK aasta eest väga kiiresti, kui andis alaliitudele soovituse keelata Venemaa ja Valgevene sportlastel võistlemine. Nüüd on aga ROKi president Thomas Bachi lähenemine muutunud ning tema hinnangul ei tohiks üks suur spordiriik olümpialt eemale jääda.

Kui ROK tegi avalduse, millega avas Venemaa ja Valgevene sportlastele ukse võistelda 2024. aasta Pariisi olümpial, kas enne seda oli ka sportlaste esindajatel võimalus oma meelt avaldada?

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles