Northug lõõpis MMi avastardis põrunud olümpiavõitjaga: võin sulle lasketreeneriks tulla

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Sebastian Samuelsson.
Sebastian Samuelsson. Foto: VESA MOILANEN/AFP/Scanpix

Kahekordne murdmaasuusatamise olümpiavõitja kommenteeris Rootsi laskesuusataja Sebastian Samuelssoni ebaõnnestumist Oberhofi MMi segateatesõidus.

25-aastane rootslane oli kolmapäeval peetud võistlusel koondise ankrumees. Esimesse lamadestiiru tuli Samuelsson neljandana, kaotades kolmandal kohal olnud Itaaliale vaid viie sekundiga.

Samuelssonil oli väga hea võimalus Rootsi medalimängu tuua, kuid kaheksa padruniga sai ta pihta vaid kahele märgile. Lamadestiiru järel langes Rootsi kaheksandaks ja kaotas liidriks tõusnud Itaaliale enam kui pooleteist minutiga. Püstitiirus kasutas Pyeongchangi olümpiavõitja veel kolme varupadrunit ning lõpetas võistluse üheksandana.

Kuigi pärast võistlust puhkes Samuelsson nutma, oli tal Norra meediaga rääkides mahti siiski ka nalja visata. «Minu laskmise põhjal võiks arvata, et olen saanud juhiseid Petter Northugilt,» lausus ta.

Norra TV2 telekanalis Oberhofi MMi ajal eksperdina töötav Northug ei jäänud aga võlgu. «Olen valmis hakkama Rootsi koondise lasketreeneriks, kui Samuelsson samamoodi tulistamist jätkab,» naljatas ta.

Murdmaasuusataja Petter Northug.
Murdmaasuusataja Petter Northug. Foto: imago/Bildbyran/SCANPIX
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles