Herrmann võitis kodupubliku ees MM-tiitli, kaks eestlannat pääses jälitussõitu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Denise Herrmann-Wick
Denise Herrmann-Wick Foto: AFP / CHRISTOF STACHE / Scanpix

Laskesuusatamise MMil sõideti esimene individuaaldistants, milleks oli naiste 7,5 km sprint. Sakslanna Denise Herrmann-Wick võitis oma karjääri esimese tiitlivõistluste medali sprindidistantsil ning kohe kuldse. Parima eestlannana teenis Tuuli Tomingas 40. koha.

Suusarajal parimat kiirust näidanud Herrmann-Wick alustas võistlust mõõdukalt ja tõusvas joones. Pärast viimast lasketiiru hoidis eksimatult lasknud sakslanna teist kohta ning liider Hanna Öbergist lahutas teda 9,4 sekundit. Kodupubliku marulisel toetusel sõitis Herrmann-Wick meeletu viimase ringi ning võttis ikkagi MM-kulla. See oli tema karjääri esimene tiitlivõistluste medal sprindivõistlusel.

Sakslannale järgnesid kaks Rootsi laskesuusatajat. Hanna Öberg kaotas võitjale lõpuks ainult 2,2 sekundit ning pronksmedali noppinud Linn Persson jäi Herrmann-Wickist 26,2 sekundi kaugusele. Kogu esikolmik läbis lasketiirud puhaste paberitega.

Foto: IBU datacenter

Eesti koondis saatis jällegi rajale neli sportlast. Alguses kõrges mängus püsinud Tuuli Tomingas jäi ühe möödalasu juures võitjast 2.01,7 kaugusele, see andis talle 40. koha ja ühe MK-punkti. Jälitussõitu pääses ka Susan Külm, kes eksis lasketiirus kolmel korral ning pidi leppima 60. kohaga, kaotust võitjale 2.56,4.

Lasketiirus kaks eksimust teinud Regina Ermits (+3.03,1) pidi leppima 64. ja kuus möödalasku kirja saanud Johanna Talihärm (+4.47,6) 91. kohaga. Kokku lõpetas võistluse 95 sportlast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles