Väsimusega võidelnud Kudre-Schnyder näitas ka MK-sarjas võimu

Postimees Sport
Copy
Suusaorienteeruja Daisy Kudre-Schnyder.
Suusaorienteeruja Daisy Kudre-Schnyder. Foto: Reigo Teervalt

Norras Beitostølenis täna alanud maailmakarikavõistluste viimase ringi lühiraja võistlusel oli taas ülivõimas Daisy Kudre-Schnyder, kes edestas poodiumi madalamatele kohtadele jõudnud rootslannasid Linda Lindkvisti ja Lisa Larssenit vastavalt 29 ja 53 sekundiga, vahendab Eesti orienteerumisliit.

Daisy Kudre-Scnyder tõdes finišis, et võit ei tulnud kergelt, kuna kehas on veel väike väsimus eelmise nädala Euroopa meistrivõistlustelt ning rada oli nii tehniliselt kui füüsiliselt väga nõudlik. «Olen oma tänase sõiduga siiski superrahul, kuigi starti minnes oli eelmise nädala võitudest pinge sees, võtsin kõik oma jõuvarud kokku. Nüüd tuleb kaks hooaja viimast rahvusvahelist võistlust siin suurepärastes Beitostølenis veel ära pingutada,» sõnas ta finišis.

Doris Kudre tegi korraliku sõidu ja sai 15. koha (+ 4.30) ja Liis Marii Kaso, kes võistles ka U23 arvestuses, sai 31. koha (+8:37).

Naistest startis teisena nii orienteerumisjooksu kui suusaorienteerumise mitmekordne maailmameister rootslanna Tove Alexsandersson, kes vahepeal on tegelenud ka mägijooksu ja taliolümpia-ala mägisuusatamisega. Tema tulemus püsis küll pikka aega parimana, kuid kuumas grupis startinud võistlejad nihutasid Alexsanderssonile siiski esikuuikustki välja. Temale täna 8. koht, kaotusega 3.01 Daisy Kudre-Schnyderile.

Kui naiste esikuuiku moodustasid Daisy Kudre-Schnyderi taga neli rootslannat ja Judita Traubaite Leedust, siis meeste tänane MK esiots oli pigem Norra-Soome maavõistlus: 1. Baklid (NOR), 2. Viippola (FIN), 3. Ekstrom (FIN), 4. Kvale (NOR), 5. Aas (NOR), 6. Toivonen (FIN).

Meie meestest oli parim Mattis Jaama (14. +3.16). Andres Rõõm sai 27. (+6.33), Olle Ilmar Jaama 32. (+7.37), Sander Pritsik 33. (+7.50), Kevin Hallop 35. ja Timo Kudre 40. koha. Stardiprotokollis oli 66 meest.

Mattis Jaama: «Kuigi rada polnud tegelikult füüsiliselt väga nõudlik, vähemalt tõusumeetrite osas, siis minu jaoks oli täna tegemist ühe hooaja raskema sõiduga. Eelmisest EMi-nädalast on veel sees kerge väsimus ja ka kaardiga ei olnud täna täielikku klappi, mistõttu tuli sisse nii mõnigi viga ja tegin paar kahtlase väärtusega teevalikut. Kokkuvõttes aga on mu koht protokollis täna veidi paremgi kui mu enesetunne oli. Ootan juba huviga homset sprinti.»

Andres Rõõm: «Tundsin end täna rajal füüsiliselt hästi ning raja esimese poole suutsin tehniliselt kontrollitult sõita. Raja teises pooles jõudis rootslane Jonatan Stahl mulle kahe minutiga järgi ning tempo tõusis, kahjuks ei suutnud täna rootslasega lõpuni kaasas püsida ning vahetult enne lõppu sai veel viga tehtud. Homne sprindivõistlus tõotab huvitav tulema.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles