Baskonia jäi Kaunases tulises heitluses Žalgirisele alla, Kotsarilt silmapaistev esitus

Karl-Joosep Küngas
Copy
Maik-Kalev Kotsar katmas Žalgirise kaptenit Edgaras Ulanovast.
Maik-Kalev Kotsar katmas Žalgirise kaptenit Edgaras Ulanovast. Foto: EPA/L. Rico/SCANPIX

Korvpalli Euroliigas sõitis Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskonia külla Kaunase Žalgirisele. Leedus toimunud kohtumise pööras enda kasuks kodumeeskond, kes võttis 79:75 võidu.

Baskonia ja Žalgiris on liigatabelit vaadates väga tihedad konkurendid, sest enne tänast oli Hispaania meeskonnal kirjas 13 ja Leedu klubil 12 võitu. Seda tõestas ka tänane mäng, et tegemist on meeskondadega, kes väärivad teineteist.

Tänase kohtumise kõik 40 minutit olid äärmiselt pinevad ning eduseis pidevalt vahetus. Seejuures oli Žalgirise suurim edu tänases kohtumises viis ja Baskonial neli punkti. Seda põnevuslahingut oli puupüsti täis Žalgirio Arenal vaatamas ka sajad Eesti korvpallisõbrad, kes omadele häälekalt kaasa elasid.

Kolm minutit enne kohtumise normaalaja lõppu viis Kotsar Baskonia 75:73 juhtima. Seejuures oldi kaitses väga hästi Žalgirise liidritega hakkama saadud. Viimastel minutitel tegid leedukad 6:0 spurdi ning Kotsari korv jäigi Baskonia viimaseks.

Nõnda teenis Žalgiris hooaja 13 võidu 11 kaotuse kõrvale, mis on täpselt sama saldo, mida omab ka Baskonia. Sellega ollakse hetkel Euroliigas 7.-8. kohal.

Võitjate edukaim korvikütt oli Rolands Smits, kelle arvele jäi tema karjääri kõrgeimat punktisummat korranud 20 silma. Viimastel minutitel taaskord säranud Edgaras Ulanovas lisas 16 ja Ignas Brazdeikis 15 punkti. Baskonia kasuks viskas Markus Howard 15 punkti. Kotsari kontosse kirjutati 12 punkti ja kolm lauapalli. Kaheksa minutit mänguaega teeninud Sander Raieste tõi kaks silma, ent paistis väga hästi silma just Ulanovase takistamisega.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles