Soome meedia: Eesti kaitseb Tänakut iga hinna eest (1)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Rootsi rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Rootsi rallil. Foto: MICKE FRANSSON / EPA / Scanpix

Rootsis käiva MM-ralli taustal võttis Soome meedia jutuks Ott Tänaku populaarsuse Eestis ning selle, et mõlemal pool lahte ilmuvas meedias ka teineteise pihta nooli loobitakse.

«Ott Tänakut kaitstakse Eestis nii, et veri väljas. Online-portaal Delfi ründas soomlasi kõvade sõnadega,» pealkirjastas oma kommentaari ajakirjanik Janne Palomäki.

Ta jätkas: «Ralli ja hõimuvellede vahel on kõik lubatud. Teisiti pole võimalik järeldada, kui loed Eesti online-portaali Delfit.»

«Soomlased ei saa rahulikult hingata nii kaua, kuni Ott Tänak sõidab rallit, sõltumata sellest, milline auto tal istumise all on,» kirjutas portaal.

35-aastasel eestlasest piloodil tekkis pärast 2019. aastal maailmameistriks tulekut erimeelsusi Toyota bossi Tommi Mäkineniga ja ta siirdus Hyundaisse. Ka seal läksid lõpuks suusad risti ja Tänak naasis viieaastase vahe järel Fordi.

Hooaja esimene ralli Monte Carlos lõppes viienda kohaga, reedesed vead Rootsi lumel maksid talle liidrikoha.

Portaal (jutt käib endiselt Delfist – toim) kirjutas: «Pärast Montet oli Soome meedias palju lugusid, miks Tänak lõpetas viiendana ja keda selles süüdistada.»

Tänak on Eesti suurim spordistaar ning ta vaid kasvatas oma populaarsust osalemisega eelmisel nädalalõpul Otepää rallil.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles