Norra teenis keerulistes oludes peetud MMi sprindis nelikvõidu, Zahkna ja Ränkel pääsesid jälitussõitu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Raido Ränkel.
Raido Ränkel. Foto: Tairo Lutter

Laskesuusatamise MMi kolmanda distantsina oli kavas meeste sprint. Norra koondis näitas tõelist võimu, kui nende mehed teenisid nelikvõidu. Parima eestlasena teenis Raido Ränkel 51. koha.

Tänavu on meeste konkurentsis MK-sarjas etapivõiduni jõudnud ainult neli meest. Kui rootslane Martin Ponsiluoma, Johannes Dale ja Sturla Holm Lägreidil on õnnestunud korra triumfeerida, siis Johannes Thingnes Böl kirjas lausa 11 etapivõitu. Seejuures on Bö võidutsenud kõigil viiel sprindivõistlusel.

Nõnda läks ka täna, et väga keerulistes oludes peetud võistlusel ei leidunud Böle vastast. Lasketiirudes ühe eksimuse teinud Norra laskesuusatäht pani viimasel ringil sisse käigu, millele konkurentidel vastust polnud. Nõnda teenis ta enda karjääri 14. MM-kulla ning Oberhofis juba teise.

Hõbemedali tõi Bö-de perekonda vanem vend Tarjei, kes tegi samuti lasketiirus ühe eksimuse ning kaotust võitjale kogunes lõpuks 14,8 sekundit. Täiskomplekti medaleid kindlustas Norrale Sturla Holm Lägreid, kes viimasel ringil täielikult kustus ning kaotas finišis Böle 39,9 sekundit.

Foto: IBU datacenter

Eesti koondises läksid rajale Raido Ränkel, Rene Zahkna ja Kristo Siimer. Neist kaks esimest jõudsid ka jälitussõitu ning Siimeril jäi sellest puudu ainult 0,4 sekundit.

Stardinumbriga 103 rajale pääsenud Ränkel tegi lasketiirudes kaks eksimust, ent näitas 39. aega, mis kokkuvõttes andsid talle 51. koha. Kaotust võitjale kogunes lõpuks rasketes oludes 2.44,3. Zahkna jättis küll lasketiirudes ühe märgi üles, ent suusakiirust täna ei leidnud nõnda leppis ta 58. kohaga, kaotust võitjale 2.55,2.

Esimesena jälitussõidust välja jäänud Siimer tegi lasketiirudes samuti kaks eksimust, ent  hea suusakiirus lubas tal ikkagi heidelda koha eest 60 parema hulgas. Lõpuks jäi teda jälitussõidust lahutama ainult 0,4 sekundit ning selle positsiooni võttis endale Tomáš Mikyska Tšehhist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles