Kotsar: oli suurepärane mängida paari tuhande Eesti fänni ees

Toimetas Ville Arike
Copy
Eestlastest Vitoria Baskonia fännid Kaunases Euroliiga mängul.
Eestlastest Vitoria Baskonia fännid Kaunases Euroliiga mängul. Foto: Twitter / Baskonia

Kaunase Žalgirise meeskonna eile kodumäng korvpalli Euroliigas tõi taas kokku täismaja, juba 11. korda järjest. Kuid seekord oli see tavapärasest veidi erinev, sest eesti fänne oli kohal kordades rohkem, paari tuhande ringis. Põhjuseks mõistagi Žalgirise vastane, kirjutas portaal basketnews.com.

Žalgiris võõrustas Eesti koondislaste Maik-Kalev Kotsari ja Sander Raieste koduklubi Vitoria Baskoniat. Portaal märkis, et välja polnud nüüdud mitte ainult Žalgirise mänguareen, vaid ka Kaunase hotellid.

Eestlastest fännidel tuli küll pettuda tulemuse (Baskonia kaotas 75:79), kuid mitte omade esituste mõttes. Kotsar kogus 12 punkti ja 3 lauapalli, Raieste tegutses kaitses tulemuslikult Edgaras Ulanovase vastu.

Kui Kotsar palli efektselt Žalgirise korvi surus, hüppas kaks tuhat eestlast toolidelt püsti ja juubeldas. Mõni sekund hiljem vastas võõrustajate mängumees Rolands Šmits kolmesega ning Žalgirise fännid vastasid samaga. «Niisugune sõbralik Eesti ja Leedu fännide rivaliteet kestis põhimõtteliselt terve mängu. Võtmesõna on «sõbralik». Eesti fännid on Kaunases teretulnud,» kirjutas basketnews.com.

Põhjus on asjaolus, et Kaunase publik teab suurepäraselt, et aasta kõigis teistes mängudes on saali tulevad eestlastest fännid Žalgirise poolt.

«Teadsin, et inimesed Eestist tulevad. Nad olid äärmiselt häälekad ja toetavad! Tänan neid, et nad tulid. See oli suurepärane. Oli suurepärane nende ees mängida,» ütles Kotsar portaalile basketnews.com.

Toetajaid tänas ka Baskonia oma sotsiaalmeedia kontodel:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles