Artti Aigro jõudis tänavu viiendat korda punktikohale

Toimetas Ville Arike
Copy
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Kimmo Brandt/Epa/Scanpix

1932. ja 1980. aasta taliolümpialinnas Lake Placidis peetaval suusahüpete MK-etapil sai Artti Aigro laupäevasel individuaalvõistlusel 27. koha.

Aigro hüppas 115 ja 106 meetrit, need tulemused andsid talle kokku täpselt 200,0 punkti. Ta jõudis tänavusel hooajal viiendat korda punktikohale, 30 parema hulka.

Kvalifikatsioonis oli Aigro (113,5 m) saanud 38., Kevin Maltsev (102,5 m) aga 57. tulemuse ning tema põhivõistlusele ei pääsenud.

Võitis sakslane Andreas Wellinger (129 ja 125,5 m) jaapanlase Ryoyu Kobayashi (136 ja 114 m) ning austerlase Daniel Tschofenigi (129 ja 120 m) ees.

«Võin rahule jääda. Pärast kesist kvalifikatsiooni tegin hoovõtus parandused, mis võistlushüpetel toimisid. Natukene jäi esimese vooru hüpe ajastuse taha. Tavaliselt ma ei kritiseeri ega otsi vabandusi, aga teises voorus ei vedanud tuulega üldse. Samas hüpe ise oli seni parim, mille siin mäel sooritanud olen,» kommenteeris Aigro pressiteate vahendusel.

Tuule ohvrina võib tuua näiteks ka Kobayashi, kellelt sisuliselt võeti etapivõit.

Eesti aja järgi eeloleval keskööl algab uues formaadis nn Super Team võistlus. Igast riigist osaleb kaks sportlast. Esmalt selgitatakse välja 12 paremat riiki, kes edenevad teise vooru. Seejärel toimub taaskord sõel, mille tulemusena pääseb kolmandasse ehk viimasesse vooru 8 paremat meeskonda. Eestit esindavad Aigro ja Maltsev.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles