BLOGI Eesti epeenaised jäid MK-etapil esimesena poodiumilt välja (1)

Copy
Nelli Differt võitis tänavu EM-pronksi, mullu tuli ta MMil viiendaks.
Nelli Differt võitis tänavu EM-pronksi, mullu tuli ta MMil viiendaks. Foto: Tairo Lutter

Barcelonas peetaval epeevehklemise MK-etapil teenis Eesti naiskond koosseisus Nelli Differt, Erika Kirpu, Kristina Kuusk ja Irina Embrich neljanda koha. Kolmanda koha matšis tuli tunnistada Hiina 45:38 paremust.

Eesti – Hiina 38:45

Pronksimatšis algas väga võrdselt, ent Hiina haaras teises ja kolmandas minimatšis juhtohjad. Enne neljandat perioodi vaatas Eesti naiskonnal tabloolt vastu 6:11 kaotusseis, mida asuti vähendama. Neljandas minimatšis jõudis Differt hetkeks kahe silma kaugusele, ent sellest enamat Eesti ei suutnudki.

Lõpuks tunnistati Hiina, kelle ridadesse kuulub ka valitsev olümpiavõitja Sun Yiwen, 38:45 paremust. 

Eesti – Lõuna-Korea 44:45

Poolfinaalis veheldi Tokyo olümpia finaali kordusetendus ning Lõuna-Korea alustas hästi, kui pärast kahte esimest minimatši juhiti 7:4. Siis aga seis võrdsustus ning Differt ja Kirpu viisid teist korda rajal käies Eesti 24:22 juhtima.

Järgnevad kolm minimatši kuulusid aga lõunakorealannadele ning kuigi ankrunaine Embrich võitles Song Se-ra vastu isukalt, oli viimases matšis liiga palju topelttorkeid ja Lõuna-Korea võttis napi võidu.

Ent valus kaotus Lõuna-Koreale pole mingi häbiasi: on ju tegemist valitseva maailmameistriga ning Se-ra võitis mullu Kairos peetud MMil ka individuaalvõistluse.

Eesti – Hispaania 35:30

Kaheksandikfinaali barjääri ületamine tähendas eestlannadele ilmselt parajat pingelangust, sest veerandfinaalis Hispaaniaga tõttasid Nelli Differt, Irina Embrich ja Erika Kirpu kolme minimatšiga juhtima 14:5!

Seejärel küll tekkis põnevust, sest kodupubliku ees võistlevad hispaanlannad jõudsid enne kaht viimast minimatši peaaegu järele – 22:24. Ent eelmises vahetuses ebaõnnestunud Differt võttis end kokku ja suurendas edu uuesti neljale torkele ning seejärel hoidis ankrunaine Embrich edu kindlalt. 

Eesti – USA 40:28

Esimeste minimatšidega jäädi viiendana asetatud USA vastu mõne torkega kaotusseisu, ent seejärel alistas Differt vastaste ankrunaise Kathanine Holmesi 5:3 ja viis Eesti ette 23:22. Seitsmendas ringis võitis Kirpu oma matši 3:0, seejärel uuesti Differt juba 4:1 ning suures eduseisus tuli viimaseks matšiks rajale Kristina Kuusk, kes pani i-le punkti. Kahes esimeses ringis oli tema asemel vehelnud Embrich.

Veerandfinaalis kohtub Eesti 20. asetuse saanud võõrustaja Hispaaniaga, kes suurüllatusena lülitas 41:39 võiduga konkurentsist 4. asetusega Poola. Sama tabelipoole teises veerandfinaalmatšis lähevad vastamisi Lõuna-Korea ja Ungari.

Eesti – Brasiilia 45:25

Meie naiste esimene vastane oli Brasiilia eesotsas eksmaailmameistri ja eilse individuaalturniiri võitja Nathalie Moellhauseniga. Ent kohe esimeses minimatšis alistas Differt Moellhauseni 3:1 ning initsiatiiv jäigi eestlannade kätte.

Selge vahe rebis neljandas matšis sisse taas Differt, viies Eesti ette 18:12. Ka Kuusk ja Kirpu noppisid ühe võidu teise järel ning lõpuks võeti võit tulemusega 45:25. Pingile jäi ses matšis Embrich.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles