MK-sarja üldliider noppis karjääri esimese individuaalse MM-tiitli, eestlannad tegid vägeva tõusu

Karl-Joosep Küngas
Copy
Susan Külm tõusis jälitussõidus koguni 21 kohta.
Susan Külm tõusis jälitussõidus koguni 21 kohta. Foto: Hendrik Osula/Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon

Laskesuusatamise MM Oberhofis jätkus naiste 10 km jälitussõiduga. Karjääri esimese individuaalse MM-tiitli noppis prantslanna Julia Simon. Parima eestlannana lõpetas Tuuli Tomingas võistuse 34. kohaga.

MK-sarja üldliider Simon oli karjääri jooksul tiitlivõistlustel võitnud kolm medalit, ent need kõik saadud teatevõistlustest. Prantslanna sai lõpuks ka individuaalselt medali kätte ning see oli kohe MMi jälitussõidu kuld.

Simon eksis nelja lasketiiru peale ainult ühel lasul ning see tuli viimases püstitiirus. Sellest piisas, et ülikindlalt esimesena üle finišijoone tulla ning seda stardinumbriga 10. Hõbemedali noppis kodupubliku rõõmuks sprindis maailmameistriks kroonitud Denise Herrmann-Wick (4 eksimust, +27,0) ja pronks kuulus alles jaanuaris MK-sarjaga liitunud Marte Olsbu Röiselandile (3 eksimust, +37,7).

Jälitussõidus pääses rajale ka kaks Eesti koondislast. Stardinumbriga 40 rajale pääsenud Tomingas tegi lasketiirudes kolm eksimust ning lõpetas võistluse 34. kohaga, kaotust võitjale kogunes 4.08,8. Viimasena ehk 60 stardinumbriga startinud Susan Külm tegi vägeva tõusu ja lõpetas võistluse 39. positsioonil (1 eksimus, 4.30,9).

Naiste järgmine distants on 15 km individuaalsõit, mis toimub 15. veebruaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles