Tänakul jäi Evansi rekordist napilt puudu

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Rootsi MM-ralli võitnud Ott Tänaku keskmine kiirus svenssonite maal oli 123,9 km/h. See on ajaloo üks kiiremaid MM-etappe.

Aga mitte kiireim, sest see au kuulub endiselt Kris Meeke'ile. Ohtrate ja tõsiste avariide poolest tuntud põhjaiirlane triumfeeris 2016. aastal Soomes keskmise kiirusega 126,62 km/h. Vastava pingerea järgmised neli rallit on samuti Jyväskyläs ja selle ümbruses sõidetava võistluse omad.

Soome hegemoonia lõpetab aga just Rootsi. Kolm aastat tagasi kuningriigis sõidetud etappi, mis oli küll rohkem kruusa- kui lumeralli, valitses Elfyn Evans, kelle keskmine kiirus oli 124,28 km/h.

Seega platseerub tänavune Rootsi MM-etapp keskmise kiiruse poolest MM-sarja ajaloos kuuendale reale, lükates sealt minema tunamulluse Soome ralli. Ka siis võitis Evans, keskmine kiirus oli 123,73 km/h.

Olgu öeldud, et ajaloo kiiremate MM-rallide pingerea esimese 30 hulgas on tervelt 20 suvist Soome rallit. 18. kohalt leiab vaid ühe korra Rootsi asemel kavas olnud Lapimaa MM-etapi, mille võitis tunamullu just Tänak. 

Rootsit leiab vastavas edetabelis kolm korda, nagu ka Keeniat. Kahe ralliga on esindatud Poola, ühega Argentina.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles