Statistika räägib, et punktikatsel kavaldanud Rovanperä talitas Tänaku kahjuks õigesti

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Valery Hache/AFP/Scanpix

Autoralli valitsev maailmameister Kalle Rovanperä kostis Rootsi ralli punktikatse finišis, et ei soovinudki maksimumpunkte võtta, sest tahtis järgmiseks etapiks paremat stardipositsiooni.

Järgmine MM-ralli sõidetakse 16.-19. märtsini Mehhikos ning tegemist on hooaja esimese kruusaetapiga. Esimesena startijale on Mehhiko keeruline ralli, sest katsetel on omajagu kruusa, mis tähendab aga kehvemat pidamist ja seetõttu aeglasemat sõitu. Teepuhastamisefekt on Mehhikos märkimisväärne, kui just ei saja vihma, ent see pole kuigi tõenäoline.

Et pärast Rootsi rallit on MM-sarja punktitabeli liider Ott Tänak, stardib just eestlane Mehhikos esimesele täispikale võistluspäeval esimesena. Talle järgnevad Rovanperä, Thierry Neuville, Elfyn Evans, Sébastien Ogier ja teised. 

Avapäeva teepuhastajana võitis Mehhikos viimati just Ogier, aga aasta siis oli 2015 ning prantslane roolis Volkswagen Polo R WRCd. Ogier' ja Volkswageni kombinatsioon oli ülivõimas, sest Gallia kukk võitis nelja hooaja jooksul neli maailmameistritiitlit ja 52 võimalikust etapist tervelt 31.

2016. aastal võitis Mehhikos Jari-Matti Latvala, kes startis avapäevale kaheksandana. Aasta hiljem oli võidumees Kris Meeke, põhjaiirlane läks rajale üheksandana. 2018-20 tõusis poodiumi kõrgeimale astmele Ogier. Tema lähtekohad olid vastavalt teine, kolmas ja kolmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles