Rovanperä andis Hyundai tiimikäsklusele oma hinnangu

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Valitsev autoralli maailmameister Kalle Rovanperä peab Thierry Neuville'i kasuks tehtud Hyundai tiimikäsklust täiesti ootuspäraseks.

Viimasel päeval, kui oli selge, et Hyundai sõitja Craig Breen ei suuda väärata Ott Tänaku võitu, palus võistkond iirlasel kontrollpunkti minuti võrra hilineda, et teenida kümnesekundiline karistus. Breen kuuletus ning langes poole sekundiga Neuville'i selja taha.

Hyundai vaatevinklist oli otsus igati loogiline. Breen ei sõida täishooaega, aga Neuville küll ning belglane kuulub tiitlipretendentide hulka. Et tänavune paistab vägagi tasavägine, kulub iga punkt marjaks ära. Muide, teise ja kolmanda koha vahetamine toonuks Hyundai liidrile kolm lisapunkti.

Punktikatsel läks aga Hyundai tiimikäsklus vett vedama, sest Neuville tegi sõiduvea ja oli lõpuks Breenist liiga palju aeglasem. Iirlane võinuks rahulikumalt sõita, aga ta oli katsel, kui belglane tegi sõiduvea. Ralli kokkuvõttes oli Breen teine ja Neuville kolmas.

Soome väljaanne Ilta-Sanomat vahendab, et Rovanperä hinnangul on tiimikäsklus Hyundaile igati tavapärane. «Kui seda hooaja algusest teha, on võimalik palju punkte säästa,» ütles soomlane.

MM-sarja punktitabelit juhib Tänak. 41 punkti kogunud eestlasele järgnevad Rovanperä (38) ja Neuville (32). Järgmine etapp sõidetakse 16.-19. märtsini Mehhiko kruusal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles