Hyundai tiimipealik naeris äpardunud tiimikäskluse üle: rallijumalad ei soovinud seda

Karl-Joosep Küngas
Copy
Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul.
Hyundai tiimipealik Cyril Abiteboul. Foto: Hyundai Motorsport

Hyundai rallimeeskond püüdis Rootsi MM-etapil taaskord tiimikäsklustega Thierry Neuville'ile paremat tulemust hankida, ent sedapuhku see ei õnnestunud.

Rootsi ralli punktikatse eel saabus pommuudis, sest liidri Ott Tänaku lähim jälitaja Craig Breen sai 10 sekundit trahvi ning see kukutas ta poole sekundiga meeskonnakaaslase Thierry Neuville'i seljataha.

Hyundai meeskond otsustas, et mehed võidu kihutama ei hakka ja andis Breenile korralduse jääda Neuville'ist tahapoole. Nõnda hilines Breen Hyundai korraldusel punktikatse eel ajakontrollpunkti minuti, mistõttu määrati talle 10-sekundiline karistus.

Punktikatsel möödus Breen omakorda ootamatult Hyundai meeskonna esisõitjast, kes tegi viimasel kiiruskatsel paar otsustavat viga. Hyundai meeskonna pealiku Cyril Abiteboul' sõnul ei suudetud sedapuhku tiimisiseselt punkte kõige edukamalt jaotada.

«Meil oli võimalus proovida tõsta Thierry paremusjärjestuses kõrgemale. Toetasime seda strateegiat, kus Craig võtab endale ajakaristuse. See plaan ei toiminud. Rallijumalad soovisid vastupidist ja me austame seda täielikult. Võtame endiselt kõike naerulsui,» lausus prantslasest tiimijuht, kes sai Rootsis nautida enda sõitjate kaht poodiumikohta ja veel ka punktikatse võitu Esapekka Lappi esituses. «Kokkuvõttes imeline nädalavahetus!»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles