Kohtla-Järve Lootus alustas hooaega nelja miinuspunktiga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Eesti jalgpallimeistrivõistluste meistri- ja esiliiga uuenenud litsentseerimisprotsess tõi paremini esile klubide sisu ja andis mitu positiivset üllatust, ent lõppes ka litsentsita jäämise ja miinuspunktidega.

 

Alanud hooaja eel tegi litsentseerimisprotsess läbi muudatuse - kui enne oli tegu rohkem formaalse dokumentide esitamisega, siis nüüd pidi iga klubi oma litsentsi kaitsma.

«Litsentseerimise põhieesmärk on jalgpalli arendamine ja litsentsi kaitsmisega tuli välja klubide tegelik sisu ja arengupotentsiaal,» märkis Eesti Jalgpalli Liidu litsentsikomisjoni esimees Janno Kaljuvee.

«Miks üks klubi ei saanud litsentsi ja teine pidi alustama miinuspunktidega - selle põhipõhjus on konkreetsete klubide arengus, mis on jäänud seisma. Need klubid pole suutnud või tahtnud enda arenguga piisavalt tegeleda ja teistest sammu või kaks maha jäänud. Litsentsikomisjon on alati  mõistev, aga kui vaatamata selgetele kokkulepetele ja suunistele juba aastaid klubi seisab paigal, siis ei ole ei nende enda ega teiste suhtes õiglane seda niisama pealt vaadata,» lisas ta.

«Need klubid, kes litsentsi said, on valdavalt õigel arenguteel. Hinnang üldisele tasemel on hea. Mõni klubi üllatas väga positiivselt,» lausus Kaljuvee.

Vastavalt Eesti Jalgpalli Liidu distsiplinaarkomisjoni otsusele alustas Kohtla-Järve FC Lootus Esiliiga hooaega 4 miinuspunktiga, mille põhjuseks olid tõsised ja korduvad puudused litsentseerimises.

Seoses nõutud treenerikvalifikatsiooni puudumisega said hoiatuse Pärnu Linnameeskond, FC Puuma, Tartu SK 10, Rakvere JK Tarvas, Kohtla-Järve FC Lootus, Tallinna FC Infonet, Tallinna FC Levadia, FC Viljandi, Paide Linnameeskond, Tartu JK Tammeka ja JK Sillamäe Kalev.

Rahatrahv suuruses 580 eurot määrati Kiviõli Tamme Autole, kellel korduva rikkumisena puudub naiskond, ning seoses ebaõigete finantsandmete esitamisega Narva JK Transile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles