Bach andis Zelenskõi Bahmuti-kutsele keerutava vastuse (2)

Christopher Krutto
Copy
Thomas Bach (vasakul) koos Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga.
Thomas Bach (vasakul) koos Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõiga. Foto: ? Ukrinform/Scanpix

Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kutsus hiljuti Rahvusvahelise Olümpiakomitee (ROK) presidendi Thomas Bachi Bahmutisse visiidile. Nüüd andis sakslane ka omapoolse vastuse.

«Ukraina sportlased on sunnitud kaitsma oma lähedasi ja meie vabadust Venemaa agressiooni eest. Venemaa rünnakud on võtnud sadade ja sadade Ukraina meeste ja naiste elusid, kes võinuks oma talendiga spordimaailma rikastada. Ma kutsun härra Bachi Bahmutisse, et ta saaks oma silmaga näha, et neutraalsust ei eksisteeri,» ütles Ukraina president jaanuaris..

«Zelenskõi kutse rindele? Ma nägin seda säutsu, meil oli pikk dikussioon, rääkisime telefoniga. Nägin mitmeid väljaütlemisi, need on tähtsad,» vahendab Suspilne Bachi vastust.

«Mõistame humaansest vaatepunktist ukrainlaste ja Ukraina sportlaste reaktsooni ja jagame nendega seda kannatust. Seetõttu toetame neid ja seisame nendega solidaarsuses – vahet pole, kas nad elavad Ukrainas või välismaal.

Toetame umbes 3000 Ukraina olümpiakomitee esindajat, et Ukrainal oleks Pariisis tugev koosseis. Aga sellest hoolimata peame täitma oma rahu missiooni – ühendama inimesi. Ja see töötab koos kõikide teiste maailma riikidega,» jätkati seal.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles