VIDEO ⟩ Suusahüppaja õhulend kandus ohtlikult pikaks, mägikotkas karjus hirmust (1)

Christopher Krutto
Copy
Silje Opseth
Silje Opseth Foto: Blaz Weindorfer / Sportid / SIPA / Scanpix

Möödunud nädalal elas Norra suusahüppaja Silje Opseth üle hirmuäratava kogemuse, kui tema hüpe kandus Trondheimi normaalmäel ootamatult pikaks.

Norralanna läks hüppama Granåseni hüppemäelt, mille suurus on 105 meetrit. Õnnetute asjade kokkulangemise tõttu lendas Opseth aga 116–117 m. Kui mägikotkas poole õhulennu peal aru sai, et asi on mäda, oli kuulda tema karjatust.

«See oli hüpe, mida ei tohtinuks juhtuda,» rõhutas Opseth NRK-le antud intervjuus. Tema sõnul oli hüppe kiirus liiga suur ning tuuletingimused muutusid keset lendu.

«Hüppe ajal oli taganttuul, aga see muutus poole hüppe peal vastutuuleks ja hakkas mind kandma,» seletas ta. «Ma olin šokeeritud, kui sain aru, mis kõrgusel ma lendasin. Ma ei tea, mis mu peas käis, aga põhiliselt oli see hirm surma ees.»

Opseth kartis, et ta kukub mäe all olevale siledale pinnale ju murrab kõik kondid. Kuigi maandumine oli tugev, pääses ta ilma suuremate vigastusteta.

Mägikotka enda sõnul oli tal pikalt ees vaimne blokk, eriti just normaalmäel hüpates. Suurel mäel tuleb see tema sõnul loomulikumalt ning nendelt on tal tänavu ette näidata ka kolm MK-etapivõitu.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles