Hyundai tiimipealik andis mõista, et kõik panused on Neuville’i peal

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Thierry Neuville
Thierry Neuville Foto: imago/PanoramiC/Scanpix

Hyundai rallimeeskonna juht Cyril Abiteboul ütles, et Rootsi MM-etapi järel on selge, et meeskond mängib esisõitja Thierry Neuville’i peale.

Rootsi MM-etapi viimasel päeval, kui oli selge, et Hyundai sõitja Craig Breen ei suuda Ott Tänaku võitu väärata, palus võistkond iirlasel kontrollpunkti minuti võrra hilineda, et teenida kümnesekundiline karistus. Breen kuuletus ning langes poole sekundiga Neuville'i selja taha.

Hyundai vaatevinklist oli otsus igati loogiline. Breen ei sõida täishooaega, aga Neuville küll ning belglane kuulub tiitlipretendentide hulka. Et tänavune paistab väga tasavägine, kulub iga punkt marjaks ära. Muide, teise ja kolmanda koha vahetamine toonuks Hyundai liidrile kolm lisapunkti.

Punktikatsel läks Hyundai tiimikäsklus vett aga vedama, sest Neuville tegi sõiduvea ja oli lõpuks Breenist liiga palju aeglasem. Iirlane võinuks rahulikumalt sõita, aga ta oli katsel, kui belglane tegi sõiduvea. Ralli kokkuvõttes oli Breen teine ja Neuville kolmas.

«Palusime Thierrylt ja Craigilt punktikatsel keerulist ülesannet. Lõpuks ei tulnud sellest midagi välja, kuid asi võinuks lõppeda ka hullemini. Võtsime riski. Saatsime kõigile välja sõnumi, et Thierry on meie esipiloot. Meil on kindel projekt ning ka vajalik mees, kes suudab meistritiitli eest heidelda. Teeme kõik, et ta suudaks võita,» ütles Abiteboul Belgia rahvusringhäälingule.

Tiimijuhi sõnul võib Hyundai meeskonda hinnata Rootsi rallil saavutatu eest seitsmega. Sama hinde pani ta ka Neuville’ile. «Selleks et aru saada, kas tugevam on Toyota või Hyundai, peame ootama Mehhikoni. Monte Carlo ja Rootsi on väga spetsiifilised rallid. Mehhiko annab juba parema pildi, milliseks hooaeg kujuneda võib,» ütles ta 16. märtsil algava Mehhiko MM-etapi kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles