FOTO Bø tähistas võitu Haalandit matkides: ta on üks väheseid, kes on Saksamaal minust suurem

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Johannes Thingnes Bø võttis sisse Erling Braut Haalandi väravatähistuspoosi.
Johannes Thingnes Bø võttis sisse Erling Braut Haalandi väravatähistuspoosi. Foto: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Johann Medvey/SCANPIX

Norra laskesuusataja Johannes Thingnes Bø võitis pühapäeval Oberhofi MMilt juba kolmanda kuldmedali, kui jäi alistamatuks jälitussõidus.

Bø edu jälitajate ees oli enam kui minut, mistõttu jagus tal finišisirgel aega rahvale ka sõud teha. Sedapuhku võttis ta enne lõpujoont sisse poosi, mida on väravaid tähistades kasutanud ka Manchester City ja Norra koondise ründaja Erling Braut Haaland.

«Ta on üks väheseid, kes on Saksamaal minust suurem,» selgitas Bø TV2le antud intervjuus, miks laskus enne finišit põlvele ning näitas näpuga tribüünide suunas.

Mõistagi pakkus Bø tähistamine heameelt fotograafidele, kes said tavapärasest veidi erilisema finišipildi. Norra koondislase, jälitussõidu kuuenda mehe Vetle Sjåstad Christianseni sõnul sündis sellest lausa aasta parim spordifoto.

«Tore on kedagi selliselt näha. Vahepeal võib olla igav, kui juhid teisi minutiga. Nii et väike sõu on igati asjakohane,» ütles Christiansen.

Bø on laskesuusatamise MMilt võitnud kulla nüüd segateates, sprindis ja jälitussõidus. Kuldmedalit on tal võimalus püüda veel tavadistantsil, ühisstardis, meeste teatesõidus ja segapaaristeates.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles