JÄRELVAADATAV ⟩ Selver/TalTech lõpetas põhiturniiri seljavõiduga Pärnu üle

Postimees Sport
Copy

Selle nädalaga tõmmatakse joon alla meeste võrkpalli Balti liiga põhiturniirile. Laupäeval pidasid oma viimase mängu Pärnu VK ja Selver/TalTech ning suvepealinnas peetud kohtumise võitsid külalised 3:0 (25:15, 25:23, 25:14).

Enne mängu:

Pärnu VK ja Selver/TalTech on tänavu põhiturniiril juba kolm korda varem vastamisi läinud. Kui kodusaalis oli pealinlaste üleolek mõlemal puhul kindel – 3:0 –, siis novembri lõpus Pärnus toimunud kohtumise võitis Selver/TalTech kõigest 3:2.

Tabeliseisu silmas pidades kõnealune kohtumine mingit rolli ei mängu: Selver/TalTech lõpetab põhiturniiri teisena, Pärnu VK seitsmenda ehk viimasena.

Küll tähendab see, et samad meeskonnad kohtuvad omavahel ka Balti liiga veerandfinaalides, mis moodustatakse vastavalt 2. vs. 7.; 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. koht. Seega saab olema huvitav näha, kas meeskonnad n-ö tähtsusetus mängus kõiki kaarte näitavad või hakkavad hoopis kavaldama.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal tahab keskenduda enda asjadele. «Tahtsin Pärnu vastu rohkem mänguaega noortele anda, kuna see pole määrava tähtsusega mäng ja oleks mõnele enesekindluse kasvtamiseks vajalik. Aga kuna noortel on võimalik nädalavahetusel aidata Audentese võistkonda, siis lasen nad sinna. Alguses proovin teatud asju ja hiljem annan ilmselt minuteid ka vahetusmeestele,» sõnas Toobal eelseisva kohtumise osas.

«Pigem tegeleme enda asjadega, samm-sammult on meil viimasel ajal asjad paremuse poole liikunud ja proovin seda suunda hoida.»

Pärnu juhendaja Toomas Jasmin ei oska öelda, kas nii-öelda eelproov on neile kasuks või mitte. «Meie jaoks on asi lihtne – et nii nüüd kui play-off'is Selveri vastu edukad olla, peame me väga hästi õnnestuma. Seda, kas põhiturniiri viimane mäng tuli kasuks või mitte, saan öelda prast play-off'e,» sõnas Jasmin.

Pärnul saab laupäeval taas mängida sidemängija Richard Voogel, ent Tony Tammiksaar veel kaasa ei tee, puudujate seas on ka Hindrek Pulk.

Veerandfinaalseeriad on tänavu planeeritud kahemängulistena – 22. ja 25. veebruaril – ning võrdsete lõppresultaatide korral otsustab edasipääseja «kuldne geim».

Balti liiga tabel
Balti liiga tabel Foto: EVF
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles