Oodatust kehvemini esinenud Rovanperä: ma ei ole üldse mures

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Kalle Rovanperä.
Kalle Rovanperä. Foto: Toyota/McKlein

Valitsev autoralli maailmameister Kalle Rovanperä kaotas Rootsis küll MM-sarja liidrikoha, ent liiga suurt numbrit sellest ei tee.

Rovanperä näitas Rootsis küll kohati head kiirust, võites kuus kiiruskatset – rohkem kui keegi teine –, ent pidi leppima neljanda kohaga. Tõsi, oma rolli mängis selles reedene võistluspäev, kuhu soomlane pidi startima esimesena. Samas suutis ta mullu samasugusest olukorrast ralli võita.

Kiiruskatsete järel antud intervjuudes kritiseeris Rovanperä nii mõnelgi korral auto seadistust. Eelkõige läksid kriitikanooled teele katsete teistkordsete läbimiste järel, mil teed olid rööpas. Raskusi oli ka teistel Toyotadel, sest Elfyn Evans lõpetas viiendana ja Takamoto Katsuta katkestas.

Küsimusele, kas Toyotade probleemid panevad maailmameistri muretsema, vastas Rovanperä: «Ma ei ole üldse mures, sest olime võitluses väga hästi sees. Kui meil poleks sellist stardipositsiooni olnud, oleksime teinud parema tulemuse. See oli raske nädalavahetus, aga saame olla üsna õnnelikud.»

«Neljandast kohast pole just palju kaasa võtta. Saime teada, et peame edasi arenema. Katsete teistel läbimistel polnud meil sellistes tingimustes kiirust. Esimestel läbimistel olime võimelised kiiruskatseid võitma, kuid sellest ei piisanud. See oli juba enne selge, et tänavu on konkurents tasavägisem,» ütles ta Autospordile.

Enne lõppenud nädalavahetust oli Toyota Rootsis esikoha kaotanud vaid korra, kui 2018. aastal võitis Hyundai sõitja Thierry Neuville. Seekord olid Toyotale pinnuks silmas M-Sport ja Ott Tänak.

MM-sarja kolmas etapp sõidetakse 16. – 19. märtsil. Hooaja esimesele kruusarallile läheb liidrikohalt vastu Tänak, Rovanperä kaotab talle kolme ja Neuville üheksa punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles