Hooaja algusest kõrvale jäänud ralliäss naaseb WRCsse

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Andreas Mikkelsen 2021. aastal Monza rallil.
Andreas Mikkelsen 2021. aastal Monza rallil. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Tunamullu autoralli MM-sarja tugevuselt teise klassi ehk WRC2 võitnud ja maailmameistriks kroonitud Andreas Mikkelsen on WRC2-arvestuse üks paremaid sõitjaid, kuid pole tänavu MM-sarjas kaasa teinud. Rallisõprade rõõmuks saab aga norralast edaspidi näha.

Mikkelsen rääkis eelmise aasta lõpus, kuidas oli lähedal kohale Hyundai Rally1-tiimis, kuid võistkond andis talle tekstisõnumi vahendusel teada, et tegelikult pole tema teeneid vaja. 33-aastane Oslost pärit rallisõitja on karjääri jooksul võitnud kolm MM-etappi ning sõitnud aastaid tippklassi autodega.

Et Hyundai palkas aga Esapekka Lappi ja Craig Breeni pidi Mikkelsen tänavuseks otsima teise väljundi. Hooaja kahel esimesel MM-etapil Monte Carlos ja Rootsis polnud viikingite järeltulijat küll stardis, kuid kodumaa portaali Parc Fermé'ga rääkides ütles Mikkelsen, et tema eesmärgiks on osaleda igal järgneval Euroopas toimuval rallil ning need võita.

Kõikidel Vana Maailma võistlustel kaasa tegemine pole küll kivisse raiutud, kuid ideaalis tähendaks soov, et Mikkelsen sõidab Horvaatias, Portugalis, Sardiinias, Eestis, Soomes, Kreekas ja Austria-Saksamaa-Tšehhi rallil. Autoks Škoda Fabia RS Rally2, mille üheks peamiseks arendajaks Mikkelsen oli.

Seitse etappi tähendaks, et Mikkelsen võitleks ka tänavu WRC2-klassi tiitli eest, sest selles sarjas saab üks sõitja koguda punkte seitsmelt etapilt ning hooaja lõpus võetakse kõige kehvem tulemus ära. Skandinaavlane oli ka mullu tiitliheitluses sees, kuid mootoriprobleemid Portugalis ja Sardiinias said talle saatuslikuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles