Ajaleht: Tänaku liitumine M-Spordiga on parim asi, mis sai WRCga juhtuda

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: M-Sport

Soome ajaleht Iltalehti kirjutas Rootsi MM-ralli kokkuvõttes, et Ott Tänaku liitumine M-Spordiga on parim asi, mis sai MM-sarjaga juhtuda.

Tänak kuulus eelmised kolm hooaega Hyundai hingekirja ning M-Spordiga liitudes tegi tiim kohe selgeks, et tänavu panustavad nad vaid ühele: et 2019. aasta maailmameister teeniks ihaldatud trofee uuesti.

Pärast kahte etappi, Monte Carlos ja Rootsis, ongi Tänak MM-sarja liider, kuid mõistagi pole edu suur. Tänak on kogunud 41 punkti, edestades mullust maailmameistrit Kalle Rovanperät (38) ja esimest tiitlit jahtivat Thierry Neuville'i (32).

Iltalehti sõnul sai M-Sport Tänaku näol endale MM-sarja ühe parema sõitja. «Paljude arvates on ta isegi parim. Võit Rootsis tõestas Tänaku suurepärast sõiduoskust. Kui M-Sport suudab hooaja edenedes autot arendada, peavad Toyota ja Hyundai olema ettevaatlikud,» kirjutas ajakirjanik Juuso Taipale.

Taipale vastas oma kokkuvõttes ka Ilta-Sanomate ajakirjanikule Joonas Kuismale, kes kirjutas Rootsi ralli eel, et MM-sari on täielik naljanumber, tiitel võidetakse mängeldes ning Kalle Rovanperäl pole märkimisväärseid konkurente. Taipale kirjutas: «Ka kolm võistkonda võivad ralli teha väga põnevaks, kui kõik suudavad võidu nimel sõita. Tänak näitas teisel katsel, et tema ja M-Sport on selleks valmis.»

Järgmine MM-ralli sõidetakse 16.–19. märtsini Mehhiko kruusal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles