Rovanperä kaardilugeja peab Hyundai plaani nurjumist kahes mõttes heaks

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Jonne Halttunen.
Jonne Halttunen. Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Kalle Rovanperä kõrval mullu autoralli maailmameistriks kroonitud kaardilugeja Jonne Halttunen kommenteeris Hyundai nurjunud tiimitaktikat Rootsi MM-rallil.

Hyundai meeskond andis teist kohta hoidnud Craig Breenile korralduse langeda tiimi esinumbrist Thierry Neuville'ist tahapoole. Nõnda hilines iirlane Hyundai korraldusel punktikatse eel ajakontrollpunkti minuti võrra, mistõttu määrati talle 10-sekundiline karistus ja belglane sai poole sekundiga ette ning virtuaalarvestuses kolm punkti juurde.

Varem näiteks F1-sarjas töötanud tiimipealik Cyril Abiteboul kommenteeris nõnda: «Ma ei tahaks öelda selle kohta «tiimikäsk», sest arutasime seda ikkagi üheskoos. Ka Craigiga. Tiimi ja ka Thierry vaatenurgast teeme õige otsuse. Craig näitas siin oma kiirust ja ta kindlasti väärib seda, kus ta on, kuid ennekõike on meie eesmärgiks ikkagi tiitlid.»

Punktikatsel läks aga Hyundai plaan Neuville teiseks sokutada vett vedama, kuna belglane tegi sõiduvea ning kaotas Breenile 1,6 sekundit, tänu millele lõpetas iirlane ralli Neuville'ist 1,3 sekundit eespool ning tõusis viimase katsega võitnud Ott Tänaku lähimaks jälitajaks.

Soome väljaanne Ilta-Sanomat vahendas, et Rovanperä hinnangul oli tiimikäsklus Hyundaile igati tavapärane. «Kui seda hooaja algusest teha, on võimalik teenida palju punkte,» ütles soomlane.

Halttunen sõnu vahendas Iltalehti: «Thierry kaotas vea tõttu aega, mistõttu nägi nende taktika naeruväärsena. See oli hea meile ja kogu autorallile,» vahendas tema sõnu Iltalehti. Tean, et vormelimaailmas kasutatakse palju [sellist] taktikat, kuid näiteks meie ei teinud seda mullu kordagi ning arvan, et ei tee ka tänavu. Härra Ogier võinuks meile Monte Carlos võidu anda, kuid arvan, et on hea, [et ta seda ei teinud].»

Ralli MM-hooaja kolmas etapp sõidetakse 16.-19. märtsini Mehhiko kruusal. Punktiarvestuse liider on 41 silma kogunud Tänak, kellele järgnevad Rovanperä (38) ja Neuville (32).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles