Kalev/Cramo lõpetas põhihooaja võimsa hooga

Madis Kalvet
, spordireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anthony Nelson piirdus küll kahe punktiga, kuid teenis peatreenerilt kiidusõnu.
Anthony Nelson piirdus küll kahe punktiga, kuid teenis peatreenerilt kiidusõnu. Foto: Peeter Langovits


Tänavusel hooajal kõikuvalt esinenud BC Kalev/Cramo näitas Balti liiga viimases voorus võimsat minekut ja pani lähikonkurendi korralikult paika. Ees ootab heitlus Baltikumi tippklubiga.
 



Kalev/Cramo vajas laupäeval kindlasti võitu, et kindlustada endale Balti liiga põhihooaja neljas koht. 88:55 üleolekuga lõpuks viienda kohaga leppima pidanud Rudupise üle täideti eesmärk kuhjaga. «Sellise esituse puhul tahaks meeskonda kiita. Rõõm oli näha, kuidas väljakul pingutati – kõik andsid endast sada protsenti või rohkem,» rõõmustas kalevlaste juhendaja Aivar Kuusmaa.

Kalev kohtub VEFiga

Veerandfinaalis läheb Kalev nüüd vastamisi Läti parima klubi Riia VEFiga, kelle ridadesse kuulub teatavasti ka Siim-Sander Vene. Ühisliigas on sel hooajal kahel korral madistatud ning siis olid lätlaste võidunumbrid vastavalt 78:71 ja 103:89.

«Pessimist ei tahaks olla, kuid raske saab meil olema. Kaunase Žalgiris, Vilniuse Lietuvos Rytas ja VEF on ikkagi kvaliteetvõistkonnad ja meist paremini komplekteeritud, kuid spordis pole midagi võimatut,» arvas Kuusmaa meeskonna võimaluste kohta märtsi teises pooles peetavas veerandfinaalseerias.

Kui viimati pidi Kalev/Cramo Riias toimunud kohtumises hakkama saama Bamba Fallita, siis play-off’is on lootust, et Senegalist pärit keskmängija saab kalevlasi ikkagi aidata (vastavalt Läti seadustele ei lubata Senegali passiga kodanikke riiki ning samas pole korvpalluril riiki sisenemiseks ka vajalikku eriluba – toim). «Praegu tehakse kõik, et ühekordne sissesõiduluba saada,» märkis Eesti klubi juhendaja.

Kalevlaste viimane täiendus, 185 cm pikkune ameeriklasest tagamängija Anthony Nelson teenis laupäeval oma Balti liiga esimeses kohtumises 17 minutit mänguaega ning selle aja jooksul jäi tema arvele kaks punkti, neli lauapalli, üks resultatiivne sööt ja kaks vaheltlõiget.

Nelsoni mäng paraneb

«Minu meelest läheb ta mäng-mängult paremaks. Ta näeb väga hästi väljakut ja jagab häid sööte. Resultatiivseid sööte pani ta isegi rohkem, kui protokoll näitab. Lisaks lõi ta vajalikku teravust,» kiitis peatreener. «Tema füüsiline seisund pole praegu kõige parem, kuid kui selle korda saab, siis võib ta mängida väga agressiivset kaitset. Tulevikus näen tema panusena kuus kuni kaheksa silma kohtumises, resultatiivseid sööte, teravust ja agressiivset kaitset, siis on ta täpselt see, keda tahtsime.»

Rudupise vastu õnnestus kalevlastel sisuliselt kõik plaanitult, peatreeneri sõnul pole põhjust vaja kaugelt otsida.

«Saime nüüd rahulikult trenni teha. Viimased kaks nädalat andsid meestele rohkem energiat ja valmisolekut. Kui on palju mänge ja pidevalt tuleb bussis või lennukis istuda, siis ei saa korralikult vormi hoida,» tõdes Kuusmaa. «Praegu osaleme kolmes liigas, kus on kolm erinevat taset, ning vahel oleks vaja osale meestele rohkem puhkust anda, kuid selleks peaks meeskonnas olema 14 head mängijat. Meie võimalused praegu sellised kahjuks pole.»

Kokku jäi Kalev/Cramo arvele põhihooajal 12 võitu ning kaheksa kaotust. Võrreldes sügisel loodetuga olid numbrid natuke tagasihoidlikumad. «Kodus Baltai vastu tulnuks võita ning ka võõrsil oli kaks kohtumist, mis võinuks meie paremusega lõppeda,» arvas Kuusmaa. «Kui eelmine aasta ei saanud me Leedus ühtegi võitu, siis tänavu suutsime seal kaks tükki ära võtta. Seda loeksin meie jaoks edasiminekuks.»

Põhiturniiril edestasid Eesti edukamat meeskonda Leedu paremikku kuuluv Šiauliai, Venemaa kõrgliigas mängiv BC Triumph ning Läti tippklubi Ventspils. «Kui mullu oli liigas rootslaste Norrköping Dolphins, siis Triumph oli nendega võrreldes tunduvalt tugevam. Kui oleksime üks-kaks võitu rohkem saanud, siis olnuksime kolmandad ja Rytasega vastamisi läinud,» tõdes Kuusmaa, et võimed väljamängitust palju enamat ei lubanukski.

Tartu Ülikool lõpetas Balti liiga põhihooaja teatavasti kuue võidu ning 14 kaotusega, mis andis 11 meeskonna konkurentsis üheksanda koha.

KORVPALL
Balti liiga

Kalev/Cramo – Rudupis 88:55
Kalev/Cramo: Toome 17, Uljanko 15, Dorbek 15, Arbet 11, Fall 10+10 lp, Tamm 8, Sokk 6, Saks 2, Nelson 2, Kitsing 2.
Rudupis: Labuckas 16, Juskevicius 14, Kadziulis 12, Buterlevicius 10, Mazutis 3.
Triumph – Šiauliai 84:76
Pieno zvaigzdes – KK Baltai 73:51
Ventspils – Kedainiai/Triobet 84:72
Põhihooaja lõplik tabeliseis: 1. Šiauliai 16 (võitu)/4 (kaotust), 2. Triumph 16/4, 3. Ventspils 12/8, 4. Kalev/Cramo 12/8, 5. Rudupis 12/8, 6. Pieno zvaigzdes 10/10, 7. Kedainiai 10/10, 8. Juventus 9/11, 9. Tartu Ülikool 6/14, 10. KK Baltai 4/16, 11. Liepajas Lauvas 3/17.
Veerandfinaalid: Kaunase Žalgiris – Rudupis, Šiauliai – Triumph, Riia VEF – Kalev/Cramo, Vilniuse Lietuvos Rytas – Ventspils.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles