Salumetsa hinnangul on Eesti korvpallis liiga palju kohtumisi: mehed ei saa enam aru, mida nad päeva lõpuks mängisid

Postimees Sport
Copy
Jaak Salumets.
Jaak Salumets. Foto: Mihkel Maripuu

Endine korvpallur, korvpallitreener ja Eesti korvpalliliidu president Jaak Salumets ütles Betsafe’i spordiennustusportaali podcast’is, et Eestis tehakse korvpalli taas rahvusvahelisele, Tallinna Kaleviga võrreldavale tasemele jõudmiseks liiga vähe ning samas pannakse liiga palju rõhku mängude arvule ja liiga vähe mängijate treenimisele.

«Mõttemaailm on, et me tahame ainult mängida, me räägime küll oma korvpallist, aga tegelikult me teeme selleks väga vähe, et see oma korvpall tõesti hakkaks õitsema,» rääkis Salumets.

Eesti korvpallimaastik on vanameistri sõnul killustunud ja samal ajal, kui suurema rahvaarvuga Lätis on meeskondi kuus, on Eestis neid tervelt üheksa. «Praegu nii, et mängud käivad üheaegselt, nii et neid ei jõua isegi telerist jälgida,» nentis Salumets.

Tõsist tööd teevad Salumetsa hinnangul praegu viis-kuus Eesti korvpalliklubi, kuid püsib mentaliteet, et mida rohkem mänge seda uhkem. «Mina küsisin kogu aeg nende mängijate ja treenerite käest, kumb on odavam, kas vigastusi ravida või teha korralik trenn?» sõnas ta.

«Praegu mängijad ei saa enam aru, mida nad mängisid päeva lõpuks,» tõdes Salumets. «Ma mäletan seda hetke, kui Eesti koondis mängis Poolaga Poolas, öösel kell kolm istus ta lennukile, lendas Lätti, et mängida Põhja liiga mäng ära. See ei ole normaalne,» lisas ta.

«Kui sa istud ja kuulad neid omanikke, siis nad ütlevad, et mängida on vaja. No ei ole vaja, neid mänge on nii palju, et pealtvaatajaid ei suuda enam jälgidagi neid mänge,» rääkis Salumets.

Betsafe podcast'i 59. episood Jaak Salumetsaga:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles