Ikka Bø, kes muu?

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Johannes Thingnes Bø
Johannes Thingnes Bø Foto: AFP / CHRISTOF STACHE / Scanpix

Saksamaal Oberhofis toimuvatel laskesuusatamise maailmameistrivõistlustel sai norralane Johannes Thingnes Bø kaela juba neljanda kuldmedali.

Täna jäi norralane alistamatuks meeste 20 km tavadistantsilt. Bø eksis nelja tiiru peale küll kahel korral, kuid sellest hoolimata jäid konkurendid temast enam kui minuti kaugusele. 

Bö (49.57,5) järel lõpetas teisena koondisekaaslane Sturla Holm Lægreid (1; +1.10,7),  kolmandaks tuli rootslane Sebastian Samuelsson (1; +1.11,1). Täpselt samad mehed tõusid poodiumile ka jälitussõidus.

Meeste 20 km tavadistants
Meeste 20 km tavadistants Foto: IBU

Eesti laskesuusatajatel täna etteotsa asja polnud: Kristo Siimer oli parimana 57. (5; +8.00,7), Robert Heldna leiame lõpuprotokollis 85. (4; +11.03,4) ja Rene Zahkna 90. kohalt (6; +11.42,1).

«Hooaja kõige halvem sooritus. Tuulevaikse ilmaga nii palju lolle vigu ja sõitu ka pole. Ebareaalne! Ülimõru meel, et MM-il sain sellise jamaga hakkama,» raputas Zahkna ERRi otseülekandes endale tuhka pähe.

Johannes Thingnes Bø on Oberhofis kaela saanud juba neli kuldmedalit, lisaks tänasele tavadistantsile oli ta parim ka segateatesõidus, sprindis ja jälitussõidus. Homme mehed Oberhofis rajale ei tule – kavas on naiste individuaaldistants –, kuid medalivõimalusi Bøl veel jagub. Nimelt on MMil kavas veel ka teatesõit, paarissegateade ja ühisstardist sõit.

Kokku on Bø MMidelt teeninud nüüd 28 medalit. Enamat on ajaloost ette näidata vaid Ole Einar Bjørndalenil, kes teenis 45 autasu (20 kulda, 14 hõbedat, 11 pronksi).

Üht legendaarse kaasmaalase rekordit on Bø siiski juba korranud. Nimelt teenis ka Bjørndalen oma parimalt MMilt neli kuldmedalit, see juhtus nii 2005. aastal Hochfilzenis kui ka 2009. aasta PyeongChangis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles