Neuville selgitas, mis põhjusel tegi ta punktikatsel teise koha maksma läinud vea (1)

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Thierry Neuville.
Thierry Neuville. Foto: JONATHAN NACKSTRAND/AFP/Scanpix

Kuigi Hyundai tegi tiimikäske jagades kõik endast oleneva, et nende esisõitja Thierry Neuville tõuseks Rootsi MM-rallil poodiumi teisele astmele, ei suutnud belglane punktikatsel tehtud sõiduvea tõttu seda ära kasutada.

Meenutagem, et punktikatse eel hoidis Rootsis Ott Tänaku järel tegelikult teist kohta Craig Breen, kes edestas Neuville'i 9,5 sekundiga. Hyundai andis aga iirlasele korralduse katse-eelsesse ajavõtupunkti hilineda. Nõnda määrati Breenile 10-sekundiline karistus, mis ta «sujuvalt» 0,5 sekundiga Neuville'i selja taha kukutas. 

Ühtlasi anti iirlasele korraldus punktikatsel mitte 100-protsendiliselt suruda, et mitte täishooaega kaasa tegevast ja MM-tiitli pärast võitlevast Neuville'ist kogemata uuesti mööduda. Ent nõnda ikkagi läks, sest Neuville tegi punktikatsel sõiduvea, käis põgusalt lumevallis ning kaotas iirlasele lõpuks 1,8 sekundit.

Neuville'i eksimus punktikatsel (alates 2.11):

«Tegin seal pisikese vea,» tunnistas Neuville usutluses DirtFishile. «Vahe Craigiga oli nii väike. Ma üritasin pingutada, kuid tunne polnud paraku päris see, mis eelmisel katsel. Muutsin auto seadistuse ilmselt veidi liiga pehmeks, mistõttu oli mul raskusi tunnetuse leidmisega.»

Teoorias võinuks Hyundai pärast punktikatset Breenile veel ühe hilinemiskorralduse anda ning ta taas Neuville'i selja taha kukutada, kuid see ei tulnud kõne alla, kuna sellisel juhul möödunuks iirlasest ka Toyota esisõitja, valitsev maailmameister Kalle Rovanperä. 

Nõnda tuligi Neuville'il, hambad ristis, leppida kolmanda kohaga. «Me kaotasime küll teise positsiooni, kuid meie põhieesmärk oli ikkagi Kallest ette jääda. Mõistagi oleks ma neid lisasilmasid, ka punktikatselt, nautinud, kuid kokkuvõttes tegime siiski korraliku nädalavahetuse,» lausus MM-sarja üldarvestuses Tänaku ja Rovanperä järel kolmandat kohta hoidev Neuville lõpetuseks.

Sõitjate arvestus (2/13):

1. Ott Tänak (M-Sport) 41

2. Kalle Rovanperä (Toyota) 38

3. Thierry Neuville (Hyundai) 32

4. Elfen Evans (Toyota) 29

5. Sébastien Ogier (Toyota) 26

6. Craig Breen (Hyundai) 19

7. Esapekka Lappi (Hyundai) 15

8. Takamoto Katsuta (Toyota) 8

9. Pierre-Louis Loubet (M-Sport) 8

10. Dani Sordo (Hyundai) 6

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles