VIDEO Henry Sildaru karmist vigastusest ja pikast võistluspausit: see oli päris valus, eriti vaimselt

Christopher Krutto
Copy
Henry Sildaru.
Henry Sildaru. Foto: @sildaru/Instagram

Freestyle-suusataja Henry Sildaru sai möödunud kuul Itaalias toimunud Euroopa noorte olümpiafestivalil tõsiselt viga ning teda ootab ees pikk võistluspaus. Nüüd rääkis noormees natuke ise saatuslikust võistlusest.

«Viimasel hüppel jäi Henry suusanina kinni ja ta väänas paremat põlve. Eks kukkumisi tuleb selles spordis kogu aeg ette. Vahetevahel on ebaõnne rohkem ja saad ka haiget,» selgitas treener Tõnis Sildaru pärast võistlust.

Toona oldi veel optimistlikud, et tegemist on pelgalt väänamisega, kuid Eestisse naastes tehtud uuringud paljastasid karmi tõe: katki oli eesmine ristatiside (ACL) ning viga sai ka välimine menisk, mistõttu käis Sildaru juba ka operatsioonil.

«Kahjuks finaali treeningul ma kukkusin ja rebestasin oma eesmist ristatisidet. See oli päris valus – eriti vaimselt – kui tead, et ei saa üheksa kuud teha seda, mida armastad,» rääkis Henry Sildaru oma Youtube’i kanalil avaldatud videos.

«Raske on öelda, mida ma tunnen. Aga päris raske oli teada, et pean üheksa kuud taastusravi tegema ja ei saa suusatada. Nüüd oleme kodus ja mul on juba operatsioon olnud. Arst ütles, et see läks suurepäraselt, mis on tore,» jätkas ta.

Sildaru opereeris doktor Madis Rahu ning enne operatsiooni kirjutas suusataja jalale talle ka humoorika sõnumi.

Lisaks tänas ta veel isa ja vanavanemaid, kes talle toeks on ning avaldas, et on juba taastusraviga algust teinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles