KES TA ON? Mehis Viru – aasta isa, keda kahtlustatakse treenitavate seksuaalvahekorda mõjutamises (6)

Ville Arike
, reporter
Copy
Mehis Viru on treener ja sporditeadlane.
Mehis Viru on treener ja sporditeadlane. Foto: Kristjan Teedema/Tartu Postimees

Eesti Kergejõustikuliit teatas täna, et määras treener Mehis Virule kergejõustikus tähtajatu tegutsemise keelu, mis põhines treenerite eetikakoodeksi nõuete rikkumisel. Mullu säras Viru spordiuudistes kõrgushüppajast kullatüdruku Karmen Bruusi treeneri rollis. Millega on Viru varem tegelnud?

Postimees taasavaldab 15. veebruaril ilmunud loo kergejõustikutreeneri Mehis Viru taustast. Seda pärast seda, kui saabus teade, et Viru on politsei poolt kinni võetud ning talle esitati kuriteokahtlustuse, mille kohaselt on ta kuritarvitanud enda treeneripositsiooni ja mõju treenitavatele.

Bruus pole esimene Viru käe all särama löönud talent. Nullindatel krooniti tema käe all harjutanud tõkkesprinter Mirjam Liimask U23 vanuseklassi Euroopa meistriks, kolmikhüppaja Kaire Leibak tuli aga juunioride maailmameistriks. Mõlemat tabasid aga kiirelt vigastused ning veidi hiljem lõpetasid nad Viruga koostöö.

Mõni aasta hiljem rääkis Liimask meedias, et Viru käe all oleku ajal oli tal kang praktiliselt iga päev kukil, Leibak aga võrdles end puuhobusega.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles