Postimehe fotograaf võitis aasta spordifoto auhinna

Postimees Sport
Copy
Tuuli Tomingas Pekingi olümpiamängudel.
Tuuli Tomingas Pekingi olümpiamängudel. Foto: Tairo Lutter

Eesti Spordiajakirjanike Selts kuulutas Unibet Sports Bar Tallinnas välja 2022. aasta spordiajakirjanduse parimad tööd.

Konkursile laekus 104 tööd kaheksas kategoorias. Saadetud töid hindas žürii koosseisus Kristi Kirsberg (esinaine), Rasmus Kagge, Holger Roonemaa, Brit Laak (TÜ), Neeme Korv ja Kert Toobal. Fotokategoorias olid lisahindajad Raigo Pajula ja Joosep Martinson. Iga žüriiliige valis igas kategoorias kolm paremat, parim teenis viis, teine kolm ja kolmas ühe punkti.

«Lugude hindamisel lähtusin sellest, kuidas lood mind haarasid ja panid kaasa mõtlema. Loomulikult ka teemad ja alad, millest kirjutati, said hindamisel määravaks. Kui teema ei haara, siis raske lugeda ka,» tunnistas esimest korda žüriisse kuulunud Toobal. «Näiteks Tairo Lutteri fotol Tuuli Tomingast oli värvi, süngust ja emotsiooni. Samas Maarius Suviste lugu Põlva käsipallihingest Kalmer Mustingust oli südamlik ülevaade inimesest, kelle najal seisis vahepeal kogu käsipall.»

Aasta spordifoto auhinna pälviski Tairo Lutter, kelle võidutööks sai just pilt Tuuli Tomingas Pekingi olümpiamängudel. Lutter teenis 20 punkti ning ta edestas sellega Katariina Peetsoni (Soccernet.ee) – Oleksi Hoblekno väravatähistustähistus 9 punkti (1 esikoht) ja Hendrik Osulat – Rudy Fernandez korvpalli EM-il 9 punkti. 

Esikohapunktid teenis veel ka Karli Saul motokrossi pildiseeria eest ning Tairo Lutter Maicel Uibo teivashüppepilt ja fotoseeria Kelly Sildarust pargisõidu finaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles