Saksamaa tippklubi tegi Florale austusavalduse, mille osaks on saanud ka Barcelona ja Madridi Real (1)

Postimees Sport
Copy
Tallinna FC Flora ja Frankfurti Eintrachti kohtumine 2019. aastal Lilleküla staadionil.
Tallinna FC Flora ja Frankfurti Eintrachti kohtumine 2019. aastal Lilleküla staadionil. Foto: Raul Mee

Saksamaa klubi Eintracht Frankfurt, kellega Flora 2019. aastal Euroopa liiga teises eelringis vastamisi läks, avas oma peakorteris koosolekuruumi, mis kannab nime Flora Tallinn.

Deutsche Bank Parki staadioni kõrval asuvat Eintrachti peakorteri koosolekuruumi on võimalik kasutada klubi enda inimestel ja kõigil teistel soovijatel, kes saavad ruumi koosviibimisteks rentida. Istekohti on seal 11, seisab FC Flora kodulehel.

Eintrachti esindaja Florian Reisingu sõnul tekkis mõte teha Flora-nimeline ruum soovist nimetada kõik koosolekuruumid klubide järgi, kellega Eintracht on Euroopa võistlustel vastamisi läinud. «Teiste hulgas on meil ka ruumid FC Barcelona, ​​Real Madrid ja Chelsea FC,» täpsustas ta.

Kuigi hoonekompleks ja ruum valmisid 2021. aastal, omistati ruumile Flora Tallinna nimi ja iseloomulik väljanägemine eelmise aasta lõpus. Ruumi seintel on kujutatud Flora logosid, Tallinnas toimunud omavahelise kohtumise sissepääsupiletit, üldinfot võistlusest ning fotojäädvustusi matšidest. Piltide kõrval paikneb Flora sümboliks oleva jumalanna kuju ning Rohevalgete mängusärk.

Kui Flora enda järgi nimetatavast ruumist kuulis, saatis klubi valitsevale UEFA Euroopa liiga meistrile raamitud nimelise mängusärgi. Number 19 sümboliseerib aastat, mil klubid omavahel vastamisi läksid.

Klubid kohtusid 25. juulil 2019 Tallinnas, nädal hiljem heideldi 48 000-pealise publiku ees Saksamaal. Mõlema mängu lõppseisuks jäi 2:1 sakslaste kasuks ning koondskooriga 2:4 oli Euroopa liiga teekond Flora jaoks lõppenud.

Flora Tallinna nime kandev koosolekuruum Frankfurdi Eintrachti peakontoris.
Flora Tallinna nime kandev koosolekuruum Frankfurdi Eintrachti peakontoris. Foto: FC Flora koduleht
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles