City pani Arsenali taas paika ja haaras Inglismaal liidrikoha

Karl-Joosep Küngas
Copy
Erling Haaland.
Erling Haaland. Foto: REUTERS/MATTHEW CHILDS/SCANPIX

Inglismaa jalgpalli kõrgliigas vahetus üle väga pika aja liider, kui Londoni Arsenali tõukas teisele positsioonile valitsev meister Manchester City. Uueks liidriks kerkinud City teenis 3:1 võidu.

Esimest korda sel hooajal läksid Inglismaa kõrgliigas vastamisi liigatabeli tipus olevad Londoni Arsenal ja Manchester City. Täna mängiti ära 12. vooru kohtumine, mis pidi algselt toimuma 19. oktoobril, ent kuninganna Elizabeth II surma tõttu lükati mäng edasi.

Tänane kohtumine Londonis oli algas väga hoogsalt ning mõlemal oli võimalus juhtväravaks. Esimesena nõelas ikkagi City, kelle mängijad kasutasid ära Arsenali eksimuse. Kodumeeskonna äärekaitsja Takehiro Tomiyasu jäi suure surve alla ning tema sööt väravavaht Aaron Ramsdale'ile ebaõnnestus. Olukorra kasutas ära Kevin De Bruyne, kes osavalt palli üle Arsenali puuriluku tõstis.

Avapoolaja lõpus suutis Arsenal ikkagi viigistada. Kodumeeskonna värava eest hoolitses Bukayo Saka, kes realiseeris külmavereliselt penalti.

Teisel poolajal sündis veel kaks tabamust, mille eest hoolitsesid ainult külalised. Esmalt viis 72. minutil järjekordsest Arsenali eksimusest City juhtima Jack Grealish ning 82. minutil vormistas lõppseisuks 3:1 Erling Haaland, kes lõi Inglismaa kõrgliigas juba hooaja 26. tabamuse.

3:1 võiduga kerkis City ka Inglismaa kõrgliigas esikohale. Neil on 23 vooruga kirjas 51 punkti, mida on täpselt sama palju kui Arsenalil, ent City väravate vahe on 10 võrra parem. Arsenalil on siiski väike edu, kuna neil on üks mäng vähem peetud.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles