Mehis Viru ja Karmen Bruusi kutsuti Calis «tuvikesteks» (4)

Postimees Sport
Copy
Mehis Viru (vasakul) ja Karmen Bruus (keskel).
Mehis Viru (vasakul) ja Karmen Bruus (keskel). Foto: Eero Vabamägi

Eesti kergejõustikuliidu (EKJL) avaldatud dokumendis kirjutatakse, et treeneri Mehis Viru ja tema hoolealuse Karmen Bruusi lähedased suhted paistsid paljudele silma.

Kergejõustikuliit võttis eile vastu otsuse, mille põhjal määrati Virule kergejõustikus tähtajatu tegutsemise keeld.

Viru osas algatati uurimine pärast möödunud aasta suvel Colombias Calis peetud juunioride MMi, kus Läti kergejõustikuliidu peasekretär Dmitrijs Miļkevičs teavitas Eesti alaliitu Viru ja Bruusi kummalisena näivast suhtlusest.

Lisaks sellele esitasid sarnase avalduse EKJLile ka Eesti treenerid Heiko Väät, Tõnu Kaukis ja Andrei Nazarov ning sportlaste pereliikmed Targo Lusti ja Ulvi Ljadov. Ütlusi andsid ka sportlased Andreas Hantson ja Andri Matrov.

Andreas Hantsoni ütluste kohaselt olid Viru ja Bruus Calis tihti koos, mille tulemusel omavahel teiste sportlastega visati nalja, et Viru on nagu abikaasa ja käib kogu aeg Bruusil järel.

Andri Matrovi tõi oma ütlustes välja, et omavahel kutsuti omavahel Bruusi ja Viru «tuvikesteks».

Lusti avaldusest selgus, et ilma Viru juuresolekuta suhtles Bruus teistega vabalt, kuid Viru juuresolekul hoidis ainult tema juurde ja ei suhelnud teistega.

Kaukis ja Nazarov tõid välja, et nad olid Calis määratud elama ühte tuppa Viruga, kuid viimane eriti toas ei viibinud. Ta lahkus varahommikul ja saabus õhtul hilja. Viru küll vaidles vastu, et õhtuid veedeti koos, kuid toakaaslaste väiteid toetavad asjaolud, et Bruus ja Viru olid kogu aeg koos, Bruus saabus õhtuti hilja ja seetõttu ei saanud koondisekaaslane võtme puudumisel mitmel korral oma tuppa sisse.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles