Viru tegevust uurinud komisjoni liige: me ei ütle, et ta oli... misiganes siis, vaid et ta ei sobi treeneriks (5)

Karl Juhkami
, reporter
Copy
Kergejõustikuliidu distsiplinaarkomisjon leidis, et Mehis Viru ei sobi enam treenerina tegutsema.
Kergejõustikuliidu distsiplinaarkomisjon leidis, et Mehis Viru ei sobi enam treenerina tegutsema. Foto: Jarmo Jagomägi

Treener Mehis Virule väärkäitumise eest määratud tähtajatu kergejõustikus tegutsemise keeld on ajanud osa inimesi barrikaadidele ja nõudma uut uurimist. Viis kuud kestnud esmase uurimisega seotud Henn Vallimäed säärane reaktsioon ei üllata, kuid ta leiab, et Viru toetajad on probleemi tuumküsimusest mööda vaadanud.

Veel neljapäeva hommikul ehk päev pärast Mehis Virule tähtajatu keelu määramist, oli paljude jaoks arusaamatu, miks Eesti kergejõustikuliit (EKJL) nõnda talitas. Tolleks hetkeks oli avalikult kommunikeeritud pelgalt paari inimese nägemust Viru ja Karmen Bruusi liiglähedasest suhtlusest, milles Bruusi ise – ja mis põhilisemgi – tolle vanemad aga probleemi ei näinud.

Neljapäeva õhtupoolikul otsustas EKJL aga avalikustada distsiplinaarkomisjoni otsuse, mis põhines Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutus (EADSE) kahasse tehtud ja viis kuud kestnud uurimisel, ja mis tõi päevavalgele posu uusi väiteid – endised sportlased süüdistasid Viru vaimses ja seksuaalses ahistamises –, mis pani osasid asju ümber hindama. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles