Karmen Bruus loobus Eesti meistrivõistlustel osalemast (20)

Postimees Sport
Copy
Karmen Bruus.
Karmen Bruus. Foto: Mihkel Maripuu

Kõrgushüppaja Karmen Bruus andis teada, et jätab tema treeneri Mehis Viru ümber lahvatanud skandaali tõttu vahele sel nädalavahetusel toimuvad Eesti sisemeistrivõistlused.

Avaldame Bruusi avalduse täies mahus:

«Eesti Kergejõustikuliit on toonud avalikkuse ette uurimise, kus olen vastu oma tahtmist sattunud intriigi, milles ei tunne end kuidagi osalisena.

EKJLi distsiplinaarotsuse avalikustamises on mu arvates näha sportlaste ebavõrdset kohtlemist, sest kolme sportlase andmed on anonüümsed, aga minu oma mitte. Ehk siis need sportlased, kes annavad treeneri karistamiseks vajalikke ütlusi väärivad kaitset, aga kuna mul treenerile midagi ette heita pole, siis minu kohta võib justkui kõike avaldada.

Kinnitan, et minu ja minu treeneri Mehis Viru suhetes ei ole olnud midagi, mille pärast mina või treener peaksime häbenema.

Kahjuks tunnen ennast selles protsessis ülihalvasti ja ei suuda leida endas jõudu ja motivatsiooni, et võistelda sellel nädalavahetusel toimuvatel Eesti talvistel meistrivõistlustel. Vabandan kõikide ees, kes ootasid minu võistlemist!»

Mis saab sise-EMist?

Kõrgushüppaja Karmen Bruus oli üks neljast sportlasest, kel varasemast taskus märtsi alguses Istanbulis toimuva sise-EMi pilet. Tiitlivõistlusele pääsemise üheks lisakriteerium oli aga Eesti meistrivõistlustel osalemine, mida Bruus praeguse otsuse valguses enam ei täida.

See ei tähenda siiski, et EMi uks sellega Bruusi nina all automaatselt sulgus. Nimelt kinnitab tiitlivõistlustele sõitva koondise Eesti meistrivõistluste järgselt kogunev alaliidu juhatus, kes võib vajadusel teha erisusi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles