M-Spordi peainsener: Ott hakkab järjest kiiremini Ford Pumaga kihutama

Karl-Joosep Küngas
Copy
Ott Tänak
Ott Tänak Foto: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool

Autoralli MM-sarja on pärast kaht etappi juhtimas Ott Tänak ning M-Spordi meeskonnas ollakse sellega mõistagi väga rahul. Seejuures hindab eestlase peainsener Jamie McMillan, et Tänaku kiirus hakkab järjepanu üha paranema.

Tänak tõi M-Spordile teise võidu Ford Pumaga, mis asus ralliradadele möödunud aastal. Esimene saabus seejuures enam kui aasta tagasi Monte Carlos, kui võidurõõmu tundis legendaarne Sebastien Loeb. M-Spordis ollakse väga õnnelikud, et edu nõnda varakult Tänakut saatis ning tuleviku suunas vaadatakse helgelt.

«On suurepärane, et meil on sel hooajal juba võit kirjas. Möödunud aasta Monte Carlo rallist on möödas väga pikk aeg ning see oli täis nii häid kui ka halbu hetki. Nõnda oli möödunud aastal keeruline motivatsiooni kõrgel hoida, kuna tulemused polnud soovitud tasemel,» lausus McMillan intervjuus portaalile Speedcafe.

McMillan tunnistas, et Rootsi ralli esikoht tõstis selgelt meeskonna motivatsiooni ning nüüd vaadatakse juba järgmise MM-etapi suunas, kust loodetakse autost parim välja pigistada. Seejuures sunnib just 2019. aasta maailmameister meeskonda üha enam pingutama.

«Inseneri vaatenurgast, pole Tänak olnud autoga veel sinasõber. Õppisime Rootsis väga palju juurde ning Ott on arenduse osas liikunud hoopis teises suunas kui me möödunud aastal tegime. Seega on seda protsessi väga huvitav jälgida,» jätkas britt. «Oleme selle ajaga Tänakult väga palju õppinud. Kahjuks pole kõike võimalik hoobilt parandada, ent hooaeg on sellele vaatamata alanud hästi. Seda isegi olukorras, kus ta ei tunne end autos mugavalt.»

M-Sport teeb kõik endast oleneva, et Tänakule üha mugavam auto ettevalmistada. Üheskoos tehakse tööd, et eestlane saaks taaskord MM-tiitlit tähistada. «Tänak õpib alles seda autot tundma ning on konkurentidega selgelt keerulisemas olukorras. Tema rivaalid on saanud enam kui aasta juba oma masinaga toimetada. Nõnda on selge, et Ott hakkab järjest kiiremini Ford Pumaga kihutama. See tuleb naturaalselt, kui ta mõistab selle masina piire,» tõdes McMillan.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles