Imet ei sündinud: Türgi maavärin nõudis kaks korda pääsenuks kuulutatud endise Premier League'i mängija elu

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Christian Atsu.
Christian Atsu. Foto: Scott Heppell/Reuters/Scanpix

Jalgpalliagent Nana Sechere avaldas, et tema hoolealuse, endise Premier League'i ja Ghana koondise mängija Christian Atsu surnukeha on leitud. Vutimees suri eelmisel esmaspäeval Türgit ja Süüriat tabanud tugeva maavärina tõttu.

Atsu teenis leiba Türgi kõrgliigas mängivas Hatayasporis ning klubi teatas täna ennelõunal sotsiaalmeedias, et vutimehe surnukeha saadetakse õige pea Ghanasse. «Me ei unusta sind, Atsu. Rahu sulle, suurepärane inimene. Pole sõnu, mis kirjeldaksid meie kurbust.»

Olgu öeldud, et veidi pärast maavärinat teatasid nii Hatayaspor kui ka Ghana vutiliit, kuidas Atsu on rusude alt päästetud. Kahjuks ei osutunud need teated tõeks.

Eile kirjutas Postimees, kuidas Hatayaspori mänedžer Fatih Ilek rääkis, et endine Ghana koondislane soovis endale uut koduklubi leida ning oli selleks juba soetanud ka lennupiletid Prantsusmaale.

«Ta ostis endale piletid Istanbuli ja sealt edasi Prantsusmaale. Ta soovis leida endale uut klubi, kus ta teeniks rohkem mänguaega,» lausus Ilek kohalikule raadiole.

31-aastane Atsu soovis Hatayspori juures jätkata pärast viimast liigamängu 5. veebruaril, kus ta aitas vahetusest sekkudes meeskonna 1:0 võidule Kasimpasa üle. Ghana jalgpallur lõi tolles kohtumises võiduvärava. Seda mõned tunnid enne maavärinat.

«See oli tema saatus. Tal olid muretsetud piletid siit lahkumiseks, aga löödud väravaga muutis Atsu enda meelt. See on täielik tragöödia,» lisas Ilek.

Atsu mängis aastatel 2013–2021 ka Inglismaa kõrgliigas ehk Premier League'is, kus esindas Londoni Chelseat ja Newcastle'i Unitedit. 2013. aastal krooniti ta FC Porto ridades Portugali meistriks. 

Ghana koondist esindas Atsu 65 korda ja lõi üheksa väravat. Viimati esindas ääremängija oma kodumaad 2019. aastal. Ta esindas Ghanat nii MMil kui ka Aafrika meistrivõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles