Endine Brasiilia jalgpallikoondislane kuulutati rahvusvaheliselt tagaotsitavaks

Christopher Krutto
Copy
Robinho.
Robinho. Foto: ALESSANDRO GAROFALO/REUTERS/Scanpix

39-aastane endine Brasiilia jalgpallikoondislane Robinho mõisteti Itaalias süüdi vägistamises ning nüüd kuulutati ta rahvusvaheliselt tagaotsitavaks.

Robinho mõisteti 2017. aastal süüdi grupivägistamises osalemises ning talle mõisteti üheksa-aastane vanglakaristus. Brasiillane kaebas selle edasi, kuid jaanuaris otsustas Itaalia ülemkohus, et karistus jääb kehtima.

Seni on Robinho hoidnud vangi mineku vältimiseks Itaaliast eemale, kuid Brasiilias elava jalgpalluri elu läks Reutersi andmetel tunduvalt keerulisemaks.

Nimelt kirjutatakse seal, et Brasiilia meedia kohaselt on Itaalia saatnud Brasiilia ametivõimudele ametliku palve, millega soovitakse, et nad annaksid Robinho itaallastele üle. Lisaks sellele andis rahvusvaheline politseiorganisatsioon Interpol välja ka rahvusvahelise vahistamismääruse tema nimel.

Ainuke murekoht on see, et Brasiilia üldiselt ei anna oma kodanikke teistele riikidele välja. See tähendab, et Robinho saab vahi alla võtta vaid siis, kui ta otsustab ise Brasiiliast lahkuda.

Endine jalgpallur on ise oma süüd eitanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles